Doğa cumhuriyeti kutluyor

Alanya Doğa Okulları'nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim en büyük eserim" diyerek tanımladığı cumhuriyetin 93'üncü kuruluş yıl dönümü bir hafta boyunca coşkuyla kutlandı

TÜM Doğa öğrencilerinin yer aldığı kutlamalar cumhuriyet ruhunu en iyi şekilde yansıttı. 27 Ekim'de Alanya Doğa Okulları Konferans Salonu'ndaki başlayan kutlama programına ortaokul ve lise öğrencileri katıldı. Program önce saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayla cumhuriyetin öneminin bir kez daha vurgulandığı program şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle devam etti. Ortaokul öğrencilerinin hazırlamış olduğu  'Atatürk' adlı oratoryo tüm izleyenlerin yüreklerinde Atatürk coşkusunu yeniden yaşattı. 
COŞKU BUGÜN VE YARIN SÜRECEK 
28 Ekim'de ise ilkokul öğrencileri bu coşku ve heyecanı devam ettirdi. Küçük yürekler şiirlerle günün anlam ve önemini bir kez daha hissetti. Programın İkinci gününde 'Cumhuriyet' konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesinin ardından ikinci sınıf öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin gerçekleştirdiği koro çalışmasıyla görsel bir şölene dönüşen program '10 Yıl Marşı'nın coşkuyla söylenmesiyle son buldu. 29 ve 30 Ekim'de de okul bahçesinde anaokulu öğrencileri ve velilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan 'Cumhuriyet Çadır Kampı' ile cumhuriyet coşkusu yaşatılmaya devam edilecek.

28 Eki 2016 - 22:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber