DGS'ye girecekler dikkat!

ÖSYM tarafından 26 Temmuz 2015'de yapılacak Dikey Geçiş Sınavı'nın (2015-DGS) giriş belgeleri adayların erişimine açıldı

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2015-DGS'ye  başvuran adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri  tamamlandı.

Sınav giriş belgesi gönderilmeyecek adaylar, sınava girecekleri yer  bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, T.C. kimlik numaraları ve aday  şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinecekler.

Belgede, adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile  adayın fotoğrafı bulunacak. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunlu  olacak. Adayların yazıcıdan belgelerinin dökümünü edinirken, belge üzerindeki  fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermesi gerekiyor.

Adayların sınava girebilmeleri için sınava giriş belgesinin yanı sıra  fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunlu  olacak. Nüfus hüviyet cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası,  soğuk damga veya güncel fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle  sınavda bir hak kaybı yaşamamaları ve mağdur olmamaları için sınav kurallarına  uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekiyor.

Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programları  mezunlarının lisans öğrenimine geçişleri için düzenlenen DGS, 26 Temmuz 2015  Pazar günü saat 09.30'da yapılacak.

15 Tem 2015 - 16:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber