Devletin zirvesi GZP'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, yarın ayrı ayrı uçaklarla GZP'ye inecekler. Önce Davutoğlu gelecek, yarım saat sonra Erdoğan inecek

GAZİPAŞA-Alanya Havalimanı (GZP), bugün tarihi günlerinden birini daha yaşayacak. GZP'nin 2500 metreye uzatılan pistine ilk inişleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu yapacaklar. Saat 10.30'da Başbakan Davutoğlu, TC-ANA adlı Airbus 319 CJ tipi devlet uçağıyla GZP'ye inecek. Saat 11.00'de ise Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakla GZP'ye inecek. Türkiye'de bir ilk olan GZP'nin viyadüklü pistine inecek olan devlet erkanı, buradan helikopterle Anamur'a uçarak, yine bir ilk olan deniz altına döşenen 66,5 kilometrelik borularla Anamur’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) su götürecek olan Barış Suyu Projesi'nin açılışını yapacaklar.

GZP PİSTİNİ AÇACAKLAR MI?

Bu sorunun yanıtı henüz bilinmiyor. Çünkü Anamur'daki Barış Suyu Projesi'nin açılış saati 10.30. Oysa Davutoğlu GZP'ye 10.30'da, Erdoğan ise 11.00'de inecek. Alanya'daki AKP kaynakları "GZP'nin yeni viyadüklü pistini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na açtırmak istiyoruz. Ancak bunun için vakitlerinin olup olmayacağını bilmiyoruz. Yüksek bir ihtimalle GZP'den direkt Anamur'a geçecekler" diyor.

17 Eki 2015 - 02:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber