“Devletin kestiği parmak acımaz“

Kaymakam Tanrıseven İskele/Rıhtım’da geçen haftaya damgasını vuran Balıkçılar Kooperatifi’nin çalışmalarını inceledi. Alanya Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ise Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır’ın “Devlet Baba’nın aldığı tüm kararlara saygılıyız” dediği bildirildi

Alper KUTAY

ALANYA Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır’ın geçen hafta Cuma günü kendisini makamında ziyaretinin ardından İskele/Rıhtım bölgesini gezerek çalışmaları yerinde inceledi. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır’ın, çalışmaların durdurulmasını saygıyla karşıladığını söylediğini belirten Kaymakam Tanrıseven, bölgeye tel örgü çekme çalışmasının durdurulmasıyla büyük bir yanlıştan dönüldüğünü ifade ederek, “Balıkçılar ve tekne işletmecilerinin haklarını gözetirken halkı da göz ardı edemeyiz. Alanya’nın turizm cenneti imajına zarar verecek eylemlerin önüne geçiyoruz, halkın taleplerine dikkat ediyoruz. İskele/Rıhtım bölgesinde yapılacak çalışmalarda Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün izni dahilinde hareket edilecek” dedi.

ÇAKIR: DEVLET BABA’YA SAYGILIYIZ

Öte yandan Alanya Kaymakamlığı’ndan yapılan resmi açıklamada, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır’ın, Balıkçı Barınağı konusunda Kaymakam Tanrıseven öncülüğünde alınan karara uyacaklarını, devlet büyüklerinin halk odaklı kararlarını saygıyla karşıladıklarını söylediği bilgilerine yer verildi. Geçtiğimiz Cuma günü Başkan Çakır’ın kendisini ziyaretinin ardından harekete geçen Kaymakam Tanrıseven, İskele/Rıhtım bölgesindeki çalışmaları yerinde inceledi, balıkçılar ve tekne işletmecileriyle sohbet etti. Bilindiği gibi İskele/Rıhtım bölgesine Su Ürünleri Kooperatifi’nin tel örgü çekmek için başlattığı çalışma, Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesi’nin girişimleri ile durdurulmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar’ın başkanlığında oluşturulacak bir alt komisyonda konunun görüşülmesi yönünde karar alınmıştı.

İLK RIHTIM ZİRVESİ DÜN YAPILDI

Alınan karar gereği dün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde konuyla ilgili toplantının ilki yapıldı. Yapımı durdurulan tel örgü çalışmaları ve Balıkçı Barınağı sorununun konuşulduğu toplantıda alınan kararlar üst komisyona taşınarak konu ile ilgili gerekli çalışma yapılacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar’ın başkanlığında yapılan toplantıya Alanya Belediyesi yetkilisi, Alanya Müze Müdürü, Milli Emlak Müdürü, Su Ürünleri Kooperatifi Sorumlu Müdürü ve Turizm Danışma Bürosu yetkilisi katıldı.

03 Şub 2015 - 10:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber