'Devlet' cihazları yeniliyor

Alanya Devlet Hastanesi, kendini yeniliyor. Teknolojiye ayak uyduran hastane eskiyen cihazlarını yeniliyor ve bünyesine yeni cihazlar ekliyor

ALANYA Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran, tomografi ve MR cihazlarını yenilediklerini, bunun yanında hastaneye ‘Taş kırma’ cihazı kazandırdıklarını söyledi. Vatandaşların uzun süre kuyruk beklemeyeceğini belirten Başaran, mümkün olduğunca teknolojiyi takip etmeye çalıştıklarını kaydetti. Başaran, "Yaklaşık  12 yıl önce hastanemize spiral tomografi alındı. Bu cihaz 12 yıldır hizmet veriyordu. Bu süreçte cihaz çok iyi çalıştı. Gelişen teknoloji sonucunda tomografi cihazı demode oldu. Alanya'daki hasta sayımızın artmasıyla şuan 16 slaş multi slaş denilen yeni teknoloji bir tomografi cihazı aldık. Yeni tomografi cihazı bir haftadır hastanemizde kuruluyordu. Cihaz hizmete vermeye başladı. Yaklaşık 10 gün tomografi cihazı çalışamadı. Halkımıza bu anlamda biraz sıkıntı yaşattık. Bu yüzden halkımızdan özür diliyoruz. Tomografi servisimiz tam kadro çalışmaya başladı. Tomografi cihazı 24 saat çalışıyor.  İki tomografiye ihtiyacımız olmadığı için eski tomografi cihazını daha küçük bir hastane olan Kemer Devlet Hastanesi'ne verdik. Yeni cihazımız 2 dakika gibi bir sürede tomografi çekebiliyor. Dolayısıyla günlük gerektiğinde 100-150 çekim yapabiliyoruz. Şuanda günlük çekim sayımız 40-45 civarında. Tomografi cihazı Sağlık Bakanlığı aracılığıyla alınıp bize verildi. Alanya Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 7 yıldır açık MR dediğimiz 0.35 tesla MR hizmeti veriyorduk. Gelişen teknoloji bizim teknolojimizi demode duruma getirmişti. Bu nedenle bu yıl yeni hizmet alımını 1.30 tesla daha iyi bir araçla yerine getirdik. Bunun da kurulumu tamamlandı. Ay sonu itibariyle MR hizmeti devreye girecek. Böylece çekilen MR kalitesi de daha iyi hale gelecek" dedi.  

'BAŞKA YERE GİTMEYİN'

Vatandaşların bir diğer sorunu olan taş kırma işlemini başka hastanelerde yaptırmalarına gerek olmadığını söyleyen Başhekim Başaran, "Hastanemizde taş kırma ünitesi yoktu. Alanya sıcak bir bölge olduğu ve tahıl ağırlıklı beslenildiği  için oldukça fazla üriner sistem taşları var. Vatandaşlar taş kırdırmak için başka hastanelere gidiyordu. Hastane olarak taş kırma cihazını alıp kurduk. Şuanda günlük 6-7 hastayı kabul ederek seanslar halinde taş kırabiliyoruz. Randevuyu bir haftanın altındaki süreye verebiliyoruz. Taş hastalığı çeken hastalarımızın ameliyat korkuları bulunuyor fakat bu acısız bir işlem. Dolayısıyla gidip doktorlara muayene olsunlar ve taşları kırılabilecekse kırdırtsınlar. Çünkü üriner sistemde olan her taş bir enfeksiyon sebebidir. Enfeksiyonun hepsi de gelecekte böbrek yetmezliğine sebebiyet verebilecek bir sürecin başlangıcıdır" diye konuştu.  

'4 DAKİKADA BİR HASTA ALIYORUZ'

Eski cihazlarla yeni alınan cihazlar arasındaki farkları anlatan Alanya Devlet Hastanesi Röntgen Teknisyeni Celil Tan da, "Eski cihazımız tek dedektörlü bir cihazdı. Yeni cihazımız 12 dedektörlü bir cihaz. Önceki cihazımızda bir kesitte makinenin bir tur yapması halinde tek görüntü alabiliyorduk. Yeni makinede bir tur döndüğünde farklı boyutlarda 16 görüntü elde edebiliyoruz. Önceki makinemizde tek boyutta görüntü alabiliyorduk. Şuan 2-3 farklı boyutta görüntü alabiliyoruz. Yeni cihazımızla daha sık çekimler yapabiliyoruz. Kalp ve beyin damarlarını net görebilmemiz açısından yeni nesil cihazla daha net görüntüler elde edebiliyoruz. Hastalarımıza daha iyi hizmet veriyoruz. Artık hastaların daha az bekliyor. Önceki makinemizde 10 dakikada bir hasta alabiliyorsak şuanki cihazımızla 4 dakikada bir hasta alabiliyoruz" dedi.

18 Ağu 2014 - 23:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

hasta vatandaş - kaç kişi sakat kaldı bu cihazların bozukluğundan dolayı. başhekim siyasetle uğraşırsa ancak daha yeni farkedebilmiş cihazların eskiliğini. bir de başka hastaneye hediye etmişler bozuk cihazları

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ağustos 23:54

Çorum Haber