Deve güreşlerinde üzücü olay

Aydın'ın Germencik İlçesi'nde geleneksel olarak düzenlenen deve güreşleri heyecanlı geçti. Güreşleri izleyen 58 yaşındaki Kazım Zeybek'in kalp krizinden öldü.

 İLÇEDE bu yıl 67'incisi düzenlenen Deve Güreşi Festivali'ni; MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ile MHP'li Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi izledi. Deve güreşi izlemeye gelen vatandaşlara efe kıyafeti giyen gençler, şeker dağıtıp kolonya ikramında bulundu. Öncesinde duaların okunduğu güreşler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Ege ve Marmara bölgelerinin birbirinden ünlü 130 devesi, kıyasıya güreşti. Yenilen bazı develer hırsını alamayınca sahiplerine zor anlar yaşattı. Develerini zapt etmeye çalışan sahipleri, bazen kendilerini yerde buldu. Havanın güneşli olması nedeniyle bazı vatandaşlar, piknik yaptı. Güreş esnasında Yörükler tur atıktan sonra kısa süreli bir zeybek gösterisi de sundu.

BİR İZLEYİCİ ÖLDÜ

Finalde Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın'ın 'Akınbey' adlı devesi ile 'Kanka' adlı rakibi güreşti. Yaklaşık 10 dakika güreşen develer yenişemeyince güreş berabere sonuçlandı. Muğla'nın Yatağan İlçesi'nden gelen Kazım Duman ise heyecanlı geçen güreşleri izlerken kalp krizi geçirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekiplerince ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Duman, kurtarılamadı. Kazım Duman'ın ölüm haberi festivalde üzüntü yarattı.

GELİR ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS OLACAK

Yörük kültürünü yaşatmak için güreşlerin düzenlendiğini söyleyen Belediye Başkanı Ümmet Akın, "Amacımız deve güreşi kültürünü yaşatmak. Biz inşallah güreşi uluslararası arenaya da taşıyacağız. Buraya da farklı grupları getirmeye çalışacağız. Bu geleneksel deve güreşimizi Türkiye ve dünyaya duyurmak istiyoruz. Güreşlerden elde edilecek geliri de ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs olarak aktaracağız" dedi.

11 Oca 2015 - 21:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber