Dermalanya ailesi genişliyor

Oba’da bulunan Dermalanya Estetik ve Güzellik Merkezi, diyetisyenlik birimini hizmete açtı

- Günay AKTAŞ

DERMALANYA, bireylerin, sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmesini, dönemlik değil ömür boyu, doğumdan yaşlılığa kadar sağlığın korunmasını ve doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılmasını hedefliyor. Dün itibariyle Dermalanya diyetisyenlik bölümünde hizmet vermeye başlayan Danışman Diyetisyen Esra Sönmez, bilgilendirmelerde bulundu. Uygulayacakları beslenme programları hakkında bilgi veren Sönmez, “Kişinin kan tahlil sonuçları alındıktan sonra, yaşam tarzı, iş temposu, sosyal yaşantısı ve hastalık durumları göze alınarak boy, kilo, vücut yağ oranı, kas oranı, su miktarı gibi parametreler doğrultusunda metabolizma hızı da ölçülerek kişiye özel olarak yeterli ve dengeli bir şekilde beslenme programı hazırlanır. Haftada bir, ayda toplam 4 defa olmak üzere yapılacak düzenli kontrolleriniz ve görüşmelerimizde vücut kompozisyon analizi ölçümleriniz tekrarlanır. Ölçüm sonucunda elde edilen verilere ve belirlenen hedeflere göre beslenme programınız her hafta yeniden gözden geçirilerek güncellenir. Bireylerin beslenme programlarına yaşam boyu sadık kalmalarını sağlamanın yanı sıra hareketi de yaşamlarına sokmak hedeflerimizdendir. Unutmayalım ki en iyi sonucu spor ve sağlıklı beslenme ile elde edebiliriz. Spor ve sağlıklı beslenme de dönemlik değil bir ömür boyu yapılması gerekmektedir.

13 BÖLÜMDE VE DAHA FAZLASINDA

Merkezimizde, sağlıklı beslenmenin temini ve sürdürülebilmesi için yetişkinler ve çocuklar için kilo yönetimi, bireysel ve kurumsal beslenme danışmanlığı, hamilelik ve emziklilik döneminde anne beslenmesi, bebek ve çocuk beslenmesi, ergenlik döneminde beslenme, sporcu beslenmesi, vejetaryen beslenmesi, karbonhidrat sayımı, diyabette beslenme, yeme bozuklukları, metabolik sendromda beslenme, sindirim sistemi hastalıklarında beslenme ve diğer hastalıklarda beslenme konularında danışmanlık ve eğitim hizmetleri verilmektedir. Alacağınız zayıflama ve kilo kontrolü eğitimlerinde besin replikaları (maketleri) kullanılmaktadır. Bu sayede, porsiyon tayininizi görsel bir deneyim ile daha kalıcı şekilde öğrenerek zorlanmadan yapabileceksiniz.

‘ALANYA'YA KAZANDIRILAN 3'ÜNCÜ CİHAZ’

Merkezimizde bulunan TANITA MC 780 vücut analizi cihazı, Alanya'ya kazandırılan 3'üncü vücut analizi cihazıdır. Vücut analizi cihazlarına yeni bir kimlik kazandıran TANITA MC 780 vücut analizi cihazı ile, toplam vücut ağırlığını, kilo ile boyun orantısını, obezite derecesini, bazal metabolizma hızını ve seviyesini, yağ oranını, yağ miktarını, yağsız kütleyi, toplam vücut sıvısını, yağ ve kas yapısına göre vücut tipini, iç organlar çevresi yağlanma durumunu, hücre içi sıvıyı, hücre dışı sıvıyı, kemik mineral miktarını belirleyebiliyoruz. Vücut kompozisyon analizinde en doğru ve sağlıklı sonuçların alınabilmesi için ölçüm yapılana kadar son 24 saat içerisinde ağır fiziksel aktivite yapılmaması ve alkollü içecek tüketilmemesi, son 4 saat içerisinde çay, kahve gibi kafein içeren içeceklerin tüketilmemesi, son 2 saat içerisinde de yemek yenmemesi gerekmektedir” dedi.

16 Ağu 2013 - 00:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber