Deniz suyu sıcaklıkları 30 dereceyi gördü

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyrederken, deniz suyu sıcaklıkları İskenderun ve Alanya'da 30 dereceyi buldu.

AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerinden derlediği bilgilere göre, termometreler son günlerde bazı bölgelerde 40 derece ve üzerini gösterirken, yüzde 100'lere ulaşan nemin de etkisiyle bunaltıcı hale gelen sıcak hava, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. 
Denize sahili olan kentlerde yaşayanlar ile tatilcilerin serinlemek için yoğun şekilde tercih ettiği denizler de mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar yüzünden, iyice ısınmaya başladı. 
Türkiye'nin güney sahilleri en sıcak merkezler olarak dikkati çekerken, Ege Bölgesi'nde de deniz suyunda yüksek sıcaklıklar ölçüldü. 

-''Deniz suyu 30 derece- 

Meteoroloji'ye göre, 26 Temmuz Perşembe itibarıyla Akdeniz Bölgesi'ndeki Antalya'nın Alanya ilçesi ve İskenderun 30 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkezler olarak öne çıktı. 
Aynı bölgedeki, Anamur, Antalya, Finike ve Fethiye'de ise 29 derece olarak ölçülen deniz suyu sıcaklıkları, İzmir'in yanı sıra Karadeniz Bölgesi'nde olmasına rağmen Trabzon'da 28 derece olarak kayıtlara geçti. 
Deniz suyu sıcaklıkları, Çeşme ve Tekirdağ'da 27, Marmaris, Kuşadası, Sinop ve Samsun'da 26, Kumköy ve Bodrum'da 25, Ayvalık, Akçakoca ve Hopa'da 24 derece olarak ölçüldü. 
Meteoroloji'ye göre, perşembe itibarıyla en yüksek deniz suyu sıcaklıklarının ölçüldüğü ilk 10 merkez şöyle: 

Merkez (Derece) 
---------- -------- 
İskenderun 30 
Alanya 30 
Anamur 29 
Antalya 29 
Finike 29 
Fethiye 29 
İzmir 28 
Trabzon 28 
Çeşme 27 
Tekirdağ 27 

#

28 Tem 2012 - 14:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber