Davula dava açtı

FB ve GS arasındaki Süper Kupa finali için alınan pankart ve davul yasağı kararının durdurulması için dava açıldı

İZMİR merkezli Taraftar Hakları Derneği Başkanı Devrim Cem Erturan, Kayseri Valiliği’nin 11 Ağustos’ta Kadir Has Stadı’nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak olan Süper Kupa finalindeki davul ve pankart yasağına karşı alınan kararın 'yürütmenin durdurulması' istemiyle İzmir Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Dava dilekçesini vermeden önce Adliye A blok önünde basın açıklaması yapan Taraftar Hakları Derneği Başkanı Devrim Cem Erturan, Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları arasında 11 Ağustos’ta oynanacak Süper Kupa final maçı ile ilgili toplanan Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı tribünlere 'davul sokulmaması' kararının kaldırılmasını istediklerini söyledi.
'TAMAMEN KEYFİ UYGULAMA'
Erturan, "Ülkemizde tribünlerde derbi maçlar olmak üzere Avrupa kupalarındaki maçlar dahil tüm maçlarda taraftarlar, tuttukları takıma destek gösterisinde bulunmak için davulları da kullanmaktadır. Böylesi bir yasak, tamamen keyfi bir uygulamadır ve taraftarların takımlarını destekleme ve rakip takımı etkileme haklarının kısıtlanması demektir. Süper Kupa Finali adlı bu maç için, başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından maça gelecek olan taraftarların, takımlarını destekleme ve rakip takımı etkileme haklarını kısıtlayacak bu kararın iptali gerekmektedir" dedi.
'TARAFTARI TAHRİK ETME AMACINI TAŞIYOR'
Görsel bir şölen olan futbolda tribünlerin şenlik alanı olduğunun altını çizen  Erturan, şöyle devam etti:
"Ülke ve coğrafyaların kendilerine özgü çalgıları ile taraftar takımlarını destekler. Biz de ise tribün kültüründe davul vazgeçilmez bir araçtır. Taraftarların kendi takımlarını desteklemek ve rakip takımı etkilemek için besteledikleri tezahüratlarda davulun varlığı büyük önem taşımaktadır. Büyük bir emek ve yaratıcılıkla bestelenen tezahüratların onbinlerce taraftarın birlikte söylemesi için ortak ritim tutturulmasında davullar ve davulcular büyük rol oynamaktadır. Müsabaka güvenliğine ilişkin konuları görüşerek önlemler alması gereken İl Spor Güvenlik Kurulu’nun, taraftarların takımlarını desteklemek ve rakip takımı etkilemek amacıyla kullanacakları davulları tribünlere sokmamak yönünde karar alması, bir yandan da taraftarları tahrik etme anlamını taşımaktadır. Taraftarın böylesi bir keyfi davul yasağı uygulamasını kabul etmesi ve bu yasağa karşı sesiz kalması mümkün değildir. Taraftarlar, ülkemizin içinde bulunduğu toplumsal ve siyasal olaylardan bağlantısız insanlar değildir. Taraftarlar bu ülkenin birer yurtaşıdır ve tribünler de toplumun minyatürüdür. Topluluklar baskı, yasaklar ve cezalarla ancak daha fazla aşırılıklara yönelirler. Taraftar Hakları Derneği olarak, dernek tüzüğümüzün 2. maddesi ’Ayrım gözetmeksizin tüm spor kulüplerinin taraftarlarının, haklarıın ve çıkarlarını savunmak, ortak taleplerini gündeme getirilmesini sağlamak’ şeklindedir. Kayseri Valiliği hakkında Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu’nun ’davul yasağı’ kararının öncelikle yürütülmesinin durdurulması ve yargılama sonunda da iptali istemiyle dava açıyoruz."

Erturan, açıklamasının ardından, dilekçesini Kayseri İdare Mahkemesi Başkanlığı’na iletilmesi için İzmir Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne verdi.

02 Ağu 2013 - 13:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber