Danimarkalılar camiyi ziyaret etti

Alanya'ya kamp için bulunan Danimarkalı bayan ve erkek voleybol takımı camiyi ziyaret etti

ALANYA'DAkamp için bulunan Danimarkalı bayan ve erkek voleybol takımı camiziyareti yaptı. Struer State Yüksekokulu voleybolcuları Emine Özmüftüoğlu Camii'ni gezdi. Bir camiyi ilk kez gören Danimarkalı voleybolcu öğrencilere Alanya Müftüsü Mustafa Topal tarafından Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu'nun tercümanlık desteğiyle cami ve islamiyet hakkında bilgi verildi. Topal'ı dikkatle dinleyen Danimarkalı voleybolculardan Signe Laura Davis, caminin umduğumdan daha fazla güzel olduğunu dile getirdi. Davis, mihrabı, minberi ve kürsüyü her cami de olduğunu da bilmediğini açıkladı. Davus, "Bunları öğrendiğim çok güzel oldu. En azından illerde ki konuşmalarda biraz bilgi sahibi oldum. Minberi ve kürsüyü ne olduğunu yerinde gördüm nasıl olduğunu başkalarına söyleyebilirim. Caminin içine girdiğimiz zaman kendimizi çok sakin hissettik ve barışçıl bir ortamı bulduk. Barış rüzgarları esen bir ortamı gördük ve huzur bulduk" dedi.
'KENDİMİ ÇOK ÖZEL HİSSETTİM'
Daha önce cami ziyaretinde hiç bulunmadığını belirten voleybolcu Frederik Traberg Madseh, burada kendini çok özel hissettiğini dile getirdi. Caminin kiliseden daha farklı bir ortam olduğuna dikkat çeken Madseh, Danimarka'da bulunan birçok camiye bundan sonra ziyaret edeceğini söyledi.
'KİLİSELERLE ÇOK ORTAK NOKTALARI VAR'
Caminin çok sakin olduğunu ifade eden voleybol öğretmeni Rune Vıngborg caminin sakin olmasının çok hoşuna gittiğini dile getirdi. Vınborg daha önce Danimarka'da ziyaret ettiği caminin kiliselerle çok ortak noktaları bulunduğunu belirtti .
'ÇOK İYİ MİSAFİR ETTİK'
Alanya'da bulunan Danimarkalılar'ı 2 grup halinde ağırladıklarını ifade eden Topal, Danimarkalı öğrencilerin voleybol organizasyonları haricinde gezi programlarında cami ziyaretinde bulunduğunu söyledi. Öğrencileri camii hakkında bilgi verdiklerini belirten Topal, "Kendilerini burada çok iyi şekilde misafir ettik. Caminin mihrabından başlayıp bütün aksanını, bütün kısımlarını kendilerine anlattık. Minber nedir, kürsü nedir, kubbe nedir avizeyi çok merak ederler, genellikle yabancılar avizenin ne olduğunu, miğferin ne olduğunu ayrıca camimizde bulunan hat, tezyinat ve tezhip konularında kendilerini bilgilendirdim. Sonunda sorularını cevaplandırdım." diye konuştu.

Bilgilendirme sonucunda Danimarkalı öğretmen Rune Vıngborg, müftü Topal'a desteklerinden dolayı hediye verdi.

05 Eki 2013 - 17:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber