Çöp taksiler geliyor

Alanya Belediyesi, kentin ara sokaklarında ve turizm bölgelerinde kullanılması amacıyla ‘Çöp Taksi’ hizmetini başlatıyor

ALANYA Belediyesi şehir temizliğinde hızlı ve pratik çözüm üretmek için yeni projeleri hayata geçiriyor. Belediye, işlek caddelerde trafik akışını hafifletmek, çöp toplama süresini kısaltmak ve ani müdahaleleri sağlamak amacıyla 2 adet küçük damperli çöp toplama kamyonetini Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine kazandırdı.
ŞEHİR MERKEZİNDE KULLANILACAK
Damperli oluşu ve minyatür yapısıyla dikkat çeken araçlar, özellikle İskele Caddesi, Atatürk Caddesi gibi işlek ve yoğun turizm bölgelerinde hizmet verecek. Çöp taksiler, yazın nüfus artışına paralel olarak artan çöp toplama işindeki yoğunluğu azaltacak ve özellikle dar yolları olan turistik caddelerdeki çöpleri, çöp toplama saatlerinin dışında da belirli aralıklarla toplayacak.
ÇÖP TAKSİNİN MARİFETLERİ GÖZ DOLDURUYOR
Alanya Belediyesi’nce Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün bünyesine kazandırılan yeni “Çöp Taksiler”, marifetleriyle henüz faaliyete geçmeden göz kamaştırıyor. Çöp Taksilerin özellikle İskele Caddesi, şehir merkezi, Atatürk Caddesi gibi turizm bölgelerinde diğer araçlara nazaran daha seri çöp toplaması öngörülüyor. Sokaklarda ve çarşı merkezinde büyük çöp kamyonunun giremediği yerlerde çalışma yapma imkanı olan çöp taksiler, çöp toplama işini daha gürültüsüz gerçekleştirecek. Daha az personel istidamı ile şehir merkezindeki çöpleri toplayacak olan çöp taksiler, çöp toplama maliyetini de düşürecek.
DUA VE TANITIM TÖRENİ CUMA GÜNÜ
Çöp Taksilerin tanıtımları ve dua töreni ise Cuma günü saat 15.00’de Temizlik İşleri Şantiyesi’nde yapılacak. Çöp Taksilerin yanı sıra Alanya halkının hizmetine sunulacak 15 yeni araç da bu törenle hizmete sunulacak.

23 Mar 2016 - 21:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

dua mı? - şimdi duayla hizmete girdi ya kamyonlar, artık benzini bitmez, kaza yapmaz, hatta çöpleri de robotlar yardımıyla çöpçülere gerek kalmadan toplar... dua olmazsa olmazımızdır... medeniyet için en gerekli şeydir dua... kafirler anlamaz bu işin hikmetini...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 21:35

Çorum Haber