Çocuklar 'Emniyet'te olacak

Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Büro Amirliği binasının inşaatına başlandı

HACETMahallesi, Yayla Yolu Caddesi'nde bulunan binanın inşaat çalışmaları sürüyor. Projesi çizilen ve Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Daire Başkanlığı ve Alanya Belediyesi'nce onaylanan binanın inşaatı Alanya'nın imkanları ve hayırseverlerin destekleriyle yapılıyor.

İnşaatı tamamlanacak binayla çocukların emniyet binalarından uzaklaştırılması, müstakil binalarda özel eğitimli polisler tarafından ilgilenilmesi, onların doğru şekilde ifadelerinin alınması, suça sürüklenen çocukların yaşıtlarıyla bir arada tutulması amaçlanıyor. Emniyet binalarında çocukları, kendilerinden yaşça büyük suçlulardan da uzak tutmayı amaçlayan çalışmayla çocukların olumsuz etkilenmesini de en aza indirmek hedefleniyor. 'Suçlu çocuk yoktur, suça sürüklenen çocuk vardır' anlayışıyla hareket eden emniyet teşkilatı, suça bulaşmış ve mağdur çocukların ifadelerini alırken bir aile ortamı da yaratmayı amaçlıyor. Alanya’nın öz kaynakları ve Alanya İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka’nın girişimleriyle start alan proje, Alanyalı hayırseverlerden destek bekliyor. Çocuk BüroAmirliği hizmet binasının, 10 Nisan Polis Günü’nde hizmete açılması planlanıyor.

04 Kas 2015 - 23:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber