'Çocuk felci 2 yılda bitecek'

Rotary Dünya Başkanı Ravindran, 30 yıl önce günde bin olan çocuk felci vakasının bugün sadece 2 ülkede kaldığını belirterek, 1-2 yıl içersinde virüsün tamamen yok edileceğini söyledi

ULUSLARARASI Rotary Kulübü 20B Zon Enstitüsü toplantısı, 14 ülke rotaryenlerinin katılımıyla Antalya'da yapıldı. Toplantıya, Uluslararası Rotary Kulübü Dünya Başkanı Ravi Ravindran ile birlikte 20B Zon grubuna bağlı guvernörler, direktörler, guvernör yardımcıları ve Rotaryenlerden oluşan 510 kişi katıldı.  Bu toplantıda Rotary'nin kuralları ve felsefesinin öğrenildiğini belirten Ravi Ravindran, Rotary kulüplerinin profesyoneller ve iş dünyası liderlerinden oluşan, kendi bölgelerindeki ihtiyaçlar doğrultusundaki amaç uğruna bir araya gelen ve bunu yaparken de dostluğu ön plana çıkartan bir organizasyon olduğunu söyledi.

DÜNYANIN HER YERİNDE

Rotary kulüplerinin dünyanın her yerinde olduğu ve her kulübün kendi bölgesindeki ihtiyaçlar doğrultusunda faaliyet gösterdiğini belirten Ravindran, şöyle konuştu: "Rotary, yaşadığımız toplumun sorunlarını çözmekte öncülük yapmaktadır. Evet hükümetler, başka organizasyonlar var. Ama Rotary bu sorunları en iyi çözmek üzere toplumun liderlerinden, iş dünyasının ve profesyonel yaşantının önde gelenlerinden oluşan ve dostane ilişkiler içersinde bu problemleri çözmek için var olan bir kuruluştur."

‘HERKES ROTARY ÜYESİ OLABİLİR’

Dünyada 1 milyon 220 bin Rotaryen olduğunu belirten Ravindran, toplumdaki sorunlarla yakından ilgilenen ve onlara çözüm bulmak isteyen herkesin üye olabileceğini kaydetti. Her toplumun ihtiyacının başka olduğuna değinen Ravindran, Rotary Kulübü'nde üyeliğin, bir üyenin önerisiyle olduğunu söyledi. Bir zamanlar Rotary'nin çok üst seviyede insanlardan oluşan bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Ravindran, "Fakat şimdi ana karakterimiz olan, doğruluk, samimiyet, çalışkan olan ve toplumun sorunlarını çözmek üzere gönüllü olanlar üye olabilir" dedi.

‘ÇOCUK FELCİ 2 ÜLKEDE KALDI’

Rotary'nin çocuk felcini dünya üzerinden silmek amacıyla başlattığı projede gelinen noktayı değerlendiren Ravi Ravindran, 30 yıl önce günde bin vaka görülen çocuk felcinin 2015'te sadece 2 ülkede kaldığını, yıl boyunca da 50 vakaya indirgendiğini söyledi. 1-2 yıl içersinde de virüsün tamamen yok edileceğini belirten Ravindran, "Bundan sonra 3 yıllık bir bekleme ve kontrol sürecine gireceğiz. Ancak ondan sonra çocuk felcini dünyadan tamamen yok ederek amacımıza ulaşmış olacağız. Bu durum insanlık tarihinde çiçek hastalığından sonra ikinci başarıdır" dedi.

15 Kas 2015 - 17:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber