Çimtur Tatil Sitesi'nde sular durulmuyor

2000 yılına kadar bölge ve ülkenin en prestijli tatil sitelerinden olan Çimtur’un hali içler acısı. Eski halinden eser kalmayan tesisin devremülk malikleri "Binaların yıkılacağını söyleyerek, haklarımızı hibe etmemiz için baskı yapıyorlar" diyor

Kübra DUMAN 

MALİKLERDEN yüksek aidatlar alıp hizmet vermeyen eski Çimtur yöneticileriyle hukuk mücadelelerinin sürdüğünü söyleyen Çimtur Devremülk ve 123/1 parsel site yöneticisi Recep Göçer, Yeni Alanya’ya konuştu. 
2013 yılından itibaren hizmetlerin hemen hemen sıfır noktasına geldiğini belirten Göçer “Ama aidat tahsilatı aynen devam etti. Genel kurullarda malikler konuşturulmadı. Hesap verilmedi ve üstüne üstlük tartaklandı" dedi. Göçer, buna karşın 2015 yılında Çimse-İş’in 126/26 No'lu parseldeki binaları yıkarak şaibeli bir şekilde arazilerini genişlettiğini iddia etti. 
YENİ ALANYA YAZMIŞTI
Yeni Alanya'nın 8 Şubat 2017 tarihinde 'Alanya’da rant mafyası mı doğuyor' başlığıyla duyurduğu Çimtur Tatil Sitesi'nde sular durulmuyor. Şubat ayında Okurcalar Mahallesi, Karaburun Koyu'nda bulunan Çimtur Tatil Sitesi sakinleri Yeni Alanya'ya konuşmuş ve evlerinin zorla kendilerinden alınmaya çalışıldığını iddia ederek "Bizler yokken balyozlarla evlerimize zarar verilmiş" demişlerdi.
'MAFYA GÖZ KOYMUŞ DURUMDA'
Ocak ayında site yönetimini devralan Serap Baypınar "Arazimiz ve sitemize arazi mafyaları göz koymuş durumda. Öyle ki, evleri boşaltmamız ve burayı terk etmemiz için bizler burada değilken evlerimize girip balyozlarla kırarak, sözde kentsel dönüşüm için örnekler alınmış. Arazi çok kıymetli bir yerde olduğu için arazi mafyasının eliyle rant sağlanmaya çalışılıyor" demişti.
'VERİLEN AİDATIN KARŞILIĞI ALINAMADI'
İddiaların hala arkasında olduğunu belirten Çimtur Devremülk ve 123/1 parsel site yöneticisi Recep Göçer de, haziran ayında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden, alınan numunelerin hatalı ve eksik olduğu, dolayısıyla karot alma ve sıyırma işleminin tekrarlanacağını öğrendiklerini ifade etti. Şu anda 81 devremülk ve 59 özel mülk bulunan tatil sitesinde insanların tatillerini geçirmek üzere bulunduğunu aktaran Göçer, bu durumda tekrar numune alma işlemi yapıldığı takdirde ikamet etme imkanının ortadan kalkacağını kaydetti. Göçer, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Çimtur Tatil Sitesi 1989 yılında Abdullah Dündar Uluğkay tarafından 4 parsel üzerine ve toplam 58 bin metrekare üzerine kuruldu. Sitede 127 tanesi devremülk olmak üzere 426 bağımsız bölüm bulunuyor. Toplam malik sayısı 3 bin civarında. Site 2000 yılına kadar Çimtur Anonim Şirketi tarafından yönetildi ve bu zaman zarfında Çimtur Tatil Sitesi bölgenin ve ülkenin en güzel ve en prestijli tesisi olma özelliğini taşıyordu. 2000 yılında beklenmedik şekilde hisse çoğunluğu ve site yönetimi Çimse-İş Sendikası'na geçti. Bu tarihten itibaren Çimtur Tatil Sitesi'nde yetersiz hizmet ve yönetim zafiyetinden dolayı gerileme başladı. Buna bağlı olarak da mülkler sürekli bir değer kaybına uğratıldı. İnsanlar çok yüksek aidat ödemek zorunda bırakıldıkları gibi verdikleri aidatın karşılığını alamadı. Çimse-İş hem sitenin, hem de devremülklerin yöneticisi konumunda. Örnek olarak 2016 yılı için mülklerin yıllık aidatı 2 bin TL ve devremülklerin aidatı hisse başı yıllık 1.250 TL. Her bir devremülk dairesinin 22 paydaşı var ve 598 bin TL gibi müthiş bir aidat tahsilatı gerçekleşiyor. 
'HAKLARI HİBE ETMEK İÇİN BASKI YAPILDI'
2013 yılından itibaren hizmetler hemen hemen sıfır noktasına kadar indi ama aidat tahsilatı aynen devam etti. Genel kurullarda malikler konuşturulmadı. Hesap verilmedi ve üstüne üstlük tartaklandı. Bunun en yakın şahidi Dündar Uluğkay. Devremülk maliklerine ısrarla binaların yıkılacağı söylenerek haklarını hibe etmeleri konusunda baskı yapıldı. 2015 yılında Çimse-İş 126/26 No'lu parseldeki binaları yıkarak 5 bin metrekarelik alana daha sonra belediye ihalesinden 387 metrekare daha kattı ve şaibeli şekilde 9 bin 500 metrekare alana yayıldı. 9 katlı otel inşaatına başlandı. Otelin proje sorumlusunun belediye meclis üyesi, imar komisyonu başkanı ve G. Proje adlı yapı denetim firması sahibi Mehmet Ali T. olduğu bilgisi daha da manidar geliyor. Bundan sonrası daha ilginçleşti. Aynı yıl site ve devremülk yönetim kurulu başkanı Zekeriya N. görevi Hakan İ. isimli şahsa devretti. Otel inşaatını yapan A. İnşaat firması Hakan İ’nin. Hakan İ., aynı yılın sonunda Ö. İnşaat Ltd adlı bir şirket kurdu. Şirketi yanında çalışan, şoförlük ve çaycılık yapan Mustafa D. adlı çalışanın üzerine yaptı. Hemen aynı günlerde Çimse-İş Sendikası sürpriz bir şekilde tüm hisselerini Ö. İnşaat firmasına devretti. Bu firma vakit geçirmeden geri kalan 3 parselden 123/1 No'lu parsele risk analizi yaptırdı ve parselde bulunan binalara riskli yapı şerhi kondu. Risk analizi yapan firmanın sahibi tabiki yine Mehmet Ali T’nin G. Proje Mimarlık firması. Karot numunesi alma ve sıyırma işlemleri yapıldıktan sonra onarımı yapılmadan ve oturulamayacak durumda öylece bırakıldı. Ancak bu arada hiç hesaba katmadıkları olaylar gelişti. Devremülk malikleri günden güne örgütlendi. Hukuk büroları ile sözleşme yaptılar ve sayıları 1000’i bulan malikler dava üzerine dava açtı. 2017 yılındaki genel kurulda seçimi kazanarak şahsımın da içerisinde bulunduğu yönetimi aldılar. Eski yönetim aleyhine onlarca dava açıldı. Alanya 1. Sulh Hukuk Hakimliği'ne müracaat ile bilirkişi incelemesi sonunda binalar onarıldı ve sezon açıldı. Ancak 15 Haziran 2017 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden alınan numunelerin hatalı ve eksik olduğu, dolayısıyla karot alma ve sıyırma işleminin tekrarlanacağını öğrendik. Şu anda 81 devremülk ve 59 özel mülk bulunan tatil sitesinde insanlar tatillerini geçirmek üzere bulunuyor. Bu durumda tekrar numune alma işlemi yapıldığı takdirde ikamet etme imkanı ortadan kalkmış oluyor. Numune alma işlemi için gelindiği takdirde bu insanlara 'Binaları boşaltın' demenin nahoş olaylara gebe olacağı ortada. Söz konusu işlemin en azından sezon sonunda yapılması için gerekli yerlere başvurumuzu yapıp beklemekten başka çaremiz kalmadı maalesef." 

19 Haz 2017 - 00:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Yazıklar olsun - Sendika işin içine girdiğinden beri özellikle zekeriya nazlım rant çıkar sağlayıp sözde işçi hakları altında kendi hakkı olarak görevi kötüye kullandı bu idda değil yazılanlardaki gibi aynen doğru ve devremülklerin kasasını cebi gibi kullanıp yapmadığını bırakmadı

akrabalarına maaş ,hayali görevler vererek kasayı sıfırladı yazık bunları görüpte kayıtsız kalanıyırsa heleki mhp gibi bir belediye başta iken bunlara göz yumuyorsaki adalet kalmamış alanyayada uğramamışsa yazıklar olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 00:01
02

Ahmet köksal - Sendika işin içine girdiğinden beri özellikle zekeriya nazlım rant çıkar sağlayıp sözde işçi hakları altında kendi hakkı olarak görevi kötüye kullandı bu idda değil yazılanlardaki gibi aynen doğru ve devremülklerin kasasını cebi gibi kullanıp yapmadığını bırakmadı

akrabalarına maaş ,hayali görevler vererek kasayı sıfırladı yazık bunları görüpte kayıtsız kalanıyırsa heleki mhp gibi bir belediye başta iken bunlara göz yumuyorsaki adalet kalmamış alanyayada uğramamışsa yazıklar olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 00:01

Çorum Haber