Cezaevi'nden izne çıktı kız kardeşini öldürdü

Gaziantep'te, adam yaralama suçundan cezasını çektiği Gaziantep Açık Cezaevi'nden 7 günlük izin alarak çıkan 28 yaşındaki Hasan H., fuhuş yaptığı ve uyuşturucu kullandığı iddiasıyla tartıştığı 26 yaşındaki kız kardeşini öldürdü

OLAYGüneş Mahallesi'nde meydana geldi. Sabah erken saatlerde işe gidenler 295'inci cadde üzerinde yolda yatan yaralı bir kadını görünce durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine caddeye giden sağlık ekipleri, kafasına tabancayla 2 el ateş edilmiş ve vücudunda dayak izleri bulunan Gülay H.'yi ilk müdahalesini yaparak Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastanede yoğun bakım ünitesine alınan Gülay H., öğleden sonra kurtarılamayarak öldü.
Polis ekipleri ise olaya ilişkin başlattığı araştırma kapsamında Gülay H.'nin babası Yusuf H.'yi gözaltına aldı. İfadesine başvurulan baba, olayla ilgisi olmadığını ifade etti. Polis, yaptığı soruşturmada öldürülen Gülay H.'nin ağabeyi Hasan'ın cezaevinde olduğunu ve izne çıktığını belirledi. Yaralama suçundan tutuklandığı saptanan Hasan H., polis ekipleri tarafından babasının evinde yakalanarak gözaltına alındı.

'TEDAVİ OLMAYINCA ÖLDÜRDÜM'

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Hasan H., polislere kız kardeşini öldürdüğünü itiraf etti. Cezaevinden izinli olarak çıktığını ve eşinden ayrılan kız kardeşinin fuhuş yapıp uyuşturucu kullandığını öğrendiğini anlatan Hasan H., ifadesinde şunları söyledi:
"Herkes kız kardeşimi konuşuyordu. 8 yaşındaki yeğenimi de kocasının yanına bırakıp ayrılmış, fuhuş yapıp, uyuşturucu kullanıyormuş. Bunu duyunca şaşkına döndüm ve kendisiyle konuşmaya karar verdim. Gece geç saatlerde kendisiyle otomobilde dolaştığımız sırada konuşmaya başladım ve yaptığının yanlış olduğunu anlattım. Uyuşturucudan kurtulması için tedavi olmasını istedim ve bu konuda Gülay'ı iknaya çalıştım. Ancak o uyuşturucu kullanmaktan rahatsız olmadığını söyleyerek tedavi önerimi reddetti. Konuşmamız sırasında bana hakaret edip, kendisine karışamayacağımı söyledi. Bunun üzerine çıkan tartışmada kendisini darp ettim. Buna rağmen aynı tavrını sürdürünce öfkelendim ve tabancayla 2 el ateş ettim. Daha sonra yol kenarında bıraktım ve otomobille eve döndüm. Onu düştüğü bataklıktan kurtarmak istiyordum, çok pişmanım."
Sorgulaması tamamlanan Hasan H., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ağabeyinin tabancasından çıkan kurşunlarla yaşamını yitiren Gülay H.'nin cenazesi ise otopsi işleminin ardından yakınlarına teslim edildi.

03 Eyl 2014 - 15:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber