Çavuşoğlu’ndan Kars çıkarması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kars'ta 4.sü gerçekleşen Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı’na katılıyor

ALANYALI olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Tamar Beruçaşvili ile Dışişleri Bakanlığı'nda yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, bir soru üzerine, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik öncelikleri kapsamında olan uçuşa yasak bölge ve güvenli bölge oluşturulması konusunda henüz bir gelişme ya da anlaşma olmadığını belirtti. Bakan Çavuşoğlu, eğit-donat stratejisinin başarılı olabilmesi için güvenli bölge ve uçuşa yasak bölgelerin bulunması gerektiğini vurgulayarak, “Eğit-donat konusunda çalışmalarımız var. Eğitimin nerelerde uygulanacağına dair kararlar bile alındı. Burada amaç, Suriye ve Irak'a istikrar getirmek ve siyasi bir dönüşümün sağlanmasıdır. Bunların yapılması için de bazı adımların atılması gerekiyor” dedi.

‘BABASI İSKENDERUN’DA ÇALIŞMIŞ’

Bakan Çavuşoğlu, Gürcistan Dışişleri Bakanı'nın ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye yapmış olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu da belirterek, "Kendisini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Aynı zamanda hemşerimizdir, çünkü 30 yıl önce Türkiye'de yaşamış, babası İskenderun Demir Çelik İşletmeleri'nde çalışmış bir kişidir" diye konuştu. Görüşmeler sonrasında "Türkiye-Gürcistan Dışişleri Bakanlıkları Arasında İşbirliği'nin Geliştirilmesine Dair Protokol"ün imzalandığını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, ayrıca ilişkilerin Üst Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi seviyesine çıkartılması yönünde karar aldıklarını belirtti. Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye arasındaki üçlü mekanizmaya verdikleri öneme işaret eden Bakan Çavuşoğlu, Ahıska Türklerinin durumuna da değindi.

10 Ara 2014 - 03:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber