Çavuşoğlu ünite açtı

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi ile Radyasyon Onkoloji Ünitesi, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından açıldı

Haber: Alper KUTAY
AÇILIŞTA

konuşan hastane başhekimi Doç. Dr. Halil Yalçın Yüksel, ünitelerin Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nce alındığını söyledi. Yüksel, Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi'nin vurgun hastalığı, karbonmonoksit zehirlenmesi, yumuşak dokunun ciddi enfeksiyonları, kas ve benzeri yumuşak dokuların ciddi yaralanmaları ve kanlanmasındaki yetersizliklerde, diyabetik ayak gibi yara iyileşmesinin geciktiği durumlarda, kemik iltihaplarında, ani işitme kayıpları gibi pek çok hastalığın tedavisinde kullanılacağını söyledi. Doç. Dr. Yüksel, Radyasyon Onkoloji Ünitesi'nde bulunan radyoterapi cihazıyla da tedavi sürelerinin kısalacağını, günlük olarak tümör boyutlarındaki değişimlerin izlenebileceğini, yan etkilerin en aza indirilerek hastanın hayat kalitesinin bozulmadan sağlığına kavuşabileceğini sözlerine ekledi. Daha sonra konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, sağlıkta ve eğitimde hayırseverin katkılarının çok olduğunu belirterek, Türkiye'de hayırsever sayısı bakımından Antalya'nın birinci olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, Antalya'nın turizm, ticaret ve tarımdan sonra sağlığın da merkezi haline geldiğini sözlerine ekledi. Ünitelerin kurdelesi, hayırsever avukat Şeniz- Bahadır Kalaycı ile birlikte kesildi.

16 Eki 2015 - 17:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber