Çavuşoğlu MÜSİAD iftarında

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD’ın iftarına birlikte katıldı

ALANYALI Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) geleneksel iftarına katıldı. Eşi Emine Erdoğan ile birlikte MÜSİAD tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gecede yaptığı konuşmada, İslam dünyasındaki gelişmelere dikkati çekerek, "İşte en son Mısır'da darbe mahkemesi, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı ve yol arkadaşları için verilen idam cezasını onadı. Maalesef batı dünyası son yıllarda demokrasi, insan hak ve onurunun korunması, mağdur ve mazlumlarla dayanışma noktasında gerçekten kötü bir imtihan veriyor” dedi.

‘SANDIKTAN ÇIKANA SAYGI DUYALIM’

"Şimdi önümüzde görüldüğü gibi bir hükümet meselesi var" diyen Erdoğan, şunları kaydetti: "Sandık tek başına iktidar demedi, sandık koalisyon dedi. Tabii ki sandıktan çıkan milli iradenin bu tecellisine saygı duymak zorundayız. Kimse 'Hayır, ben buna saygı duymuyorum' diyemez. ve yüksek katılımın olduğu, yüzde 84'ün üzerindeki böyle bir seçimde, Türkiye, eksiklerine rağmen çok büyük bir demokrasi dersini Batılılara vermiştir. Eksiklerine rağmen derken, şunu söylüyorum; bazıları ‘Çok huzurlu bir seçim ortamı yaşadık’ diyorlar. Pek de öyle değil. Nerelerde ne olduğunu da gayet iyi biliyoruz. Ama buna rağmen diyorum ki, Türkiye Batı'ya, Batılılara çok önemli bir ders vermiştir."

‘SİZ O AKLI KENDİNİZE SAKLAYIN’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Şimdi koalisyon.... Ama birileri çıkıyor, "Cumhurbaşkanı anayasanın çerçevesi içerisinde davranmalıdır" diyor. Bu birilerine diyorum ki, 'Anayasanın çerçevesi içerisinde davranmadığımızı, hangi anayasa maddesine göre açıklayacaksınız, çıkın açıklayın'. Anayasa neyi emrediyorsa, ben de Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar o çerçevede hareket ettim, anayasa dışına asla çıkmadım. Fakat anayasa ve yasalardan bihaber olanlar kalkıp bize bu noktada yol çizmeye çalışıyorlar. İşte birileri de kalkıyor, neymiş, daha Meclis Başkanı seçilmeden görevlendirmeyi yapacağımı söylüyor. Kusura bakma da, bu işin yol haritasını biz kendimiz belirledik ve bu yol haritası da bu şekilde devam ediyor. Siz o aklı kendinize saklayın.” 

‘ÖNCE SORUMLULUĞUNUZU BİLİN’

Erdoğan, "Bizim derdimiz şudur; bir an önce ülkemizi siyasi istikrar ve güven içerisinde geleceğe taşımaktır. Fakat burada kalkıp da bizlere, '1071 rakım, oraya çıkmalıdır', buna benzer ifadeleri kullananlar, önce oturdukları sandalyenin sorumluluğunu öğrensinler. Bize kimse nerede oturacağımızın tavsiyesini yapamaz. O tavsiyeyi millet yapmıştır. Milletin yaptığı istikamette de biz şu anda görevimizi ifa ediyoruz. Malum, 14 parti birleştiniz, 14 parti birleşmek suretiyle karşımıza dikildiniz ama millet hepsini bir kenara koydu, yüzde 52 ile bizi Cumhurbaşkanlığı makamına layık gördü. Şimdi biz de milletimize layık olmaya çalışacağız. Bütün gayretimiz budur" dedi.

22 Haz 2015 - 18:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber