Camilerin her Ramazan değişmeyen manzarası

Diyarbakır’da sıcaktan bunalan oruçlu vatandaşlar hem ibadet etmek hem de dinlenmek için camilere akın etti

DİYARBAKIR'DA mevsim normallerinde seyreden sıcaktan bunalan oruçlu vatandaşlar, çareyi klimalı camilerde yatmakta buldu. Kentte, camilerde her Ramazan oluşan manzaralar bu yıl da değişmedi. Vatandaşlar, başta Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami olmak üzere bazı camileri neredeyse otele çevirdi.
  Diyarbakır’da sıcak havalardan bunalan vatandaşlar, çareyi klimalı camilerde yatmakta buldu. Vatandaşlar, birçok cami gibi, Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami’yi adeta otele çevirdi. Oruçlu olmanın verdiği yorgunluk ile sıcak havalardan kaçan vatandaşlar ibadet etmek için geldikleri camide serin ve gölge yerlerde uyuyarak namaz vaktini bekledi. Bazı vatandaşların işi abartarak iftar saatine kadar uyuduğu camide ilginç görüntüler ortaya çıktı. Camiye gelen vatandaşların bir kısmı durumu olağan karşılarken, bir kısmı ise yaşlıların yorgun olabileceğini ancak gençlerin uyumaması gerektiği hususunda tepkisini dile getirdi.

“Ramazan ayı uyuma ayı değildir”
  Şanlıurfa’dan Diyarbakır’a daha önce çeşitli sebeplerle ziyaretler gerçekleştirdiğini kaydeden Enes Uğurlu, ilk defa Ulu Cami’yi ziyaret ettiğini ifade etti. Kentin genel durumunu güzel bulduğunu belirten Uğurlu, “Görüyoruz kardeşlerimiz, yaşlı amcalar camide uyuyorlar. Tabi ki onların yorgunluğu olabilir. Ben genç kardeşlerimden şunu temenni ediyorum, Ramazan ayı uyuma ayı değildir. Tam aksine Kuran-ı bir bilinçle uyanma ayıdır. Yaşlı amcalarıma saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Genç kardeşlerime de başarılar diliyorum” dedi.

“Sıcaktır ondan dolayı serin yerlere gidiyoruz”
Cami içerisinde uzanarak ibadet saatini bekleyen vatandaşlardan Mirza Uluçoğlu ise, “Ramazan ayı iyi geçiyor. Namaz kılıyoruz, oruç tutuyoruz zamanımız böyle geçiyor. Hangi cami serin olsa oraya gidiyoruz. Sıcaktır ondan dolayı serin yerlere gidiyoruz” diye konuştu.

“Yatsınlar, sakıncası yok”
Cami içerisinde dinlenen diğer vatandaşlardan Hasan Tanrıkulu ise oruçlu geçirilen zamanın uzun olduğunu ve insanların cami içerisinde uyumalarının hiçbir sakıncası olmadığını vurguladı. Tanrıkulu, “Ramazan güzel geçiyor. Serindir. Mübarek bir aydır. Bundan daha hoş bir şey olur mu? Yatsınlar bir sakıncası yok. Çünkü 16-17 saat oruçtur. Az bir şey değil. Yatsınlar, hiçbir sakıncası yok” ifadelerini kullandı.

30 May 2017 - 12:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber