Bütün gece tamponu içinde unutunca...

Uzmanlar aynı tamponun uzun süre kullanılmaması konusunda sürekli uyarıyor. Yine genç bir kız, bütün bir gece tamponunu değiştirmeyince ölümden döndü

KULLANDIĞI tampon, 14 yaşındaki bir genç kızın hayatına mal oluyordu. Ölüme birkaç saat kadar uzak olan genç kız annesinin akıllı hamlesi sayesinde kurtuldu.Daily Mail'in haberine göre Molly Pawlett bir sabah kendini kötü hissederek uyanınca basit bir virüs olduğunu düşündü. Ağzında yaralar çıkan genç kızın dili kırmızıydı. Annesi ilk başta Molly ile aynı fikirdeydi ancak içinden bir ses daha ciddi bir şey olduğunu söylüyordu.Anne, Molly'e tampon takıp takmadığını sordu. Olumlu yanıt alınca kızından hemen tamponunu çıkarmasını söyledi. Ancak 10 saattir aynı tampon olduğu için artık çok geçti.Genç kız acilen hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Uzun süre aynı tamponla kaldığı için toksik şok sendromu geçiriyordu. Tampon tavsiye edilen süreden daha fazla içeride bekletildiğinde veya süper emici tampon kullanıldığında toksik şok sendromu riski artıyor.Yoğun bakımdaki Molly'nin böbrekleri iflas etmeye başladı. Doktorların yoğun müdahaleleri sonucunda genç kız hayata tutundu. Herhangi bir enfeksiyon hayatını tehlikeye atabileceği için Molly, bir daha tampon kullanamayacak ve çocuk sahibi olmak isterse doktor kontrolünde hamile kalması gerekiyor.

28 Nis 2017 - 14:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber