Bütçenin yüzde 44'ü Antalya'da harcanacak

Ocak-Mart döneminde, komple yeni yatırımı öngörülen 69 proje teşviklerden yararlanırken, toplamda 1 milyar TL'yi aşan bütçelerin yüzde 44'ü Antalya'ya ait.

OCAK-Mart döneminde, komple yeni yatırımı öngörülen 69 proje teşviklerden yararlanırken, toplamda 1 milyar TL'yi aşan bütçelerin yüzde 44'ü Antalya'ya ait. AKTOB Araştırma Birimi tarafından derlenen verilere göre, 3 aylık dönemde Türkiye'de 69'u komple yeni yatırım olmak üzere 90 tesis projesi yatırım teşviklerinden yararlandı. Yapılacak olan yeni yatırımların toplam bütçesi 1 milyar 9 milyon TL'ye ulaşırken Antalya, 11 yeni projede toplam 484 milyon TL bütçe ile en büyük payı alıyor. Antalya aynı zamanda, üretilecek olan yeni yatak ve istihdamın da yüzde 44'lük kısmını oluşturuyor. 3 aylık dönemde alınan teşviklerle toplamda 18 bin 585 adet yeni yatak üretilecek. Bu yatırımlarla 4 bin 249 kişiye de yeni istihdam olanağı doğacak.

07 May 2015 - 14:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber