'Burada cennet yok'

Alanya Müftülüğü tarafından hükümlülere 'Toplumsal Hak ve Sorumluluklar' konulu konferans verildi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) düzenlenen konferansa çok sayıda kişi katıldı.

- Erkan UYSAL

 Konferasta konuşan Alanya Müftülüğü Vaizi Mesut Özdemir, bir insanın kendisini öldürmesinin canı korumak nedeniylşe yasak olduğunu söyledi. Özdemir, "Dinin öncelikli hedefi dini korumak. İkincisi canı korumak. Kim olursa olsun insan öldürmek büyük günah. Üçüncü hedef olarak aklı korumak. İnsanı diğer canlılardan üstün kılan nimet akıl. Dolayısıyla aklı giderecek her şey yasaktır. Çoğu yasak olan şeyin azı da haramdır. Efendimiz, 'İçki bütün kötülüklerin anasıdır' demiştir.  Alanya'da içkiden daha zararlı bir kötülük var. Bunlar esrar ve eroindir. Köylüler esrar ekiyor ama bununla kimlerin hayatını kararttıklarını bilmiyorlar. İçki içen bir kişi bundan kurtulabilir ama esrar kullanan kişinin kurtulma durumu yok. Bu maddeler insanı insanlıktahn çıkardığı için yasak. Bunların diğer bir yasaklanma sebebi de nesli korumak. İnsanlığın şerefli bir şekilde devam etmesinin yolu nikahtır. Avrupa'da aile kavramı yok oldu. Ülkemizde de boşanmalar artıyor. Allah, bizi yeryüzüne imtihan için göndermiş. Bugün herkesin bir imtihanı var. Biz ne ile imtihan oluyorsak, çaresini araştırıp bulmamız gerekiyor. Burada cennet yok. Burada imtihan var" dedi.

25 Kas 2013 - 18:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber