''Bugün kenetlenme zamanı''

TGF Genel Başkan Yardımcısı ve AGC Başkanı Dim, özgür medyaya yapılan operasyonla hukukun ikinci plana itildiğini söyledi

TÜRKİYE Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, özgür medyaya yapılan operasyonla hukukun ikinci plana itildiğini söyledi. Dim, bugünün gazetecilerin birbirlerine kenetlenme zamanı olması gerektiğini belirtti. Geçtiğimiz pazar günü Zaman Gazetesi ile Samanyolu Yayın Grubu’na yönelik yapılan operasyona her kesimden tepki gelmeye devam ediyor. Medyaya operasyona bir tepki de Dim’den geldi. Dim, yapılan operasyonun kabul edilemez olduğunun altını çizdi. Gazetecinin siyasi düşüncesi ne olursa olsun, gazeteci tanımına uyan bir kişiye bu tür davranışların yapılamayacağını belirten Dim, "Daha önce de hukukun ikinci plana itildiği, fiili durumun yaratıldığı günleri yaşadık, bugün de yaşıyoruz. Dolayısıyla bunun hem Avrupa Birliği (AB) normları içerisinde, hem evrensel hukuk içerisinde doğru olmadığını söyleyebiliriz. Bugün hepimizin, hiçbir şekilde o gün 'Onlar sessiz kaldı, bugün bilmem ne oldu' diye bakmaksızın birbirimize sahip çıkma, kenetlenme zamanıdır. Bizim geçmişle hesaplaşma, kavga gibi bir lüksümüz yok. Bugün sıra Ekrem Dumanlı’ya gelmişse yarın bana ya da sana gelmeyeceğinin garantisi yok. Bugün bizim dayanışma içinde olmamız gerekiyor" diye konuştu. Dim, ileri demokrasiden bahsedilen bir ülkede olmazsa olmaz unsurun özgür medya ve düşünce özgürlüğü olduğunu ifade etti. Bunların bahsedildiği bir ülkede mesleği sadece gazetecilik olan kişilere suç atılmasının demokrasiyle bağdaşmayacağını söyleyen Dim, "Bırakın siz bombayı, tabancayı, kaleminden başka hiçbir aleti edevatı olmayan kişileri terörist yapmanız ileri demokrasiyle bağdaşan bir şey değildir. Gazeteciler dünyanın neresinde olursa olsun, gerekirse idam gömleğini de giyip mesleğinin gereklerini yerine getirir" dedi.

17 Ara 2014 - 08:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber