‘Bu yıl Alanya'nın yılı olacak’

ALMANYA'NIN başkenti Berlin'de düzenlenen 46. Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’na (ITB) katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye standını gezdi. Bakan Günay Alanya standına da gelerek Alanyalı turizmcilerle bir süre sohbet etti. Günay Avrupa'da yaşanan krize rağmen turizmden elde edilen gelirden memnun olduğunu belirtti.

Tolga ŞİLİL
KRİZDE KAYBIMIZ YOK Alanyalı turizmciler ise Berlin Fuarı'nın 2'nci günündeki izlenimleri, Avrupa'daki ekonomik krizin pahalı destinasyonları vurduğu yönünde oldu. Alanya gibi ucuz ve orta sınıf yerlerin en son zarar görebileceğini söyleyen turizmcilerimiz, "Alanya açısından herhangi bir kayıp yok. Alanya genellikle son dakika satışları gerçekleştiren bir destinasyon. Bizce bu yıl Alanya'nın yılı olacak" dediler. '12 AY TURİZM İÇİN ÇALIŞIYORUZ' Ayrıca Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm Tanıtım Vakfı’nın (ALTAV) da stant açtığı Berlin Fuarı’nda konuşan ALTİD Başkanı Gülçin Güner şunları söyledi: ITB Berlin’de Türkiye’nin konuk ülke olması nedeniyle çok pozitif bir hava oluştu. Alman pazarında Alanya artı konumda yer alıyor. Her ne kadar Nisan ve sezon sonu biraz zayıf gibi gözükse de panik havasına gerek yok. Ayrıca Alanya bölgesi olarak Kış ve 12 ay turizm için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz.

#

09 Mar 2012 - 00:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber