Bu aşk engel tanımıyor

İl Müftülüğü’nün, bin 300 cami ve Kur’an Kursu’nda açtığı Yaz Kur’an Kursları’na toplam 50 bin çocuk ve genç katılıyor

KAYSERİİl Müftülüğü’nün, bin 300 cami ve Kur’an Kursu’nda açtığı Yaz Kur’an Kursları’na toplam 50 bin çocuk ve genç katılıyor. Bu gençlerden 18’i ise görme engelli. Gözleri görmese de kalpleri Kur’an-ı Kerim ve iman aşkıyla dolu gençler, yine görme engelli hocalarından ders alarak Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğreniyorlar.
Melikgazi İlçesi’ndeki Tacettin Veli Camisi’nin alt katında açılan Kur’an kursuna başlayan görme engelli 18 gencin 9’u hafta içi 5 gün, 9’u da hafta sonu 2 gün olmak üzere eğitim ve öğretime başladı. Görme engelliler için açılan Kur’an Kursu hakkında açıklamalarda bulunan Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Kayseri’de bin 300 cami ve Kur’an Kursu’nda Yaz Kur’an Kursları’nın başladığını, bu kurslara 50 bin çocuk ve gencin katıldığını ifade ederek, ’’Görme engelli gençlerimiz de bu kurslarımıza gelmişler ve Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenmek ve dinimizi öğrenmek istediklerini beyan etmişlerdir. Biz de onlara böyle bir imkanı sunuyoruz. Bu kardeşlerimizin, gençlerimizin gözleri görmüyor, ancak bu gençlerimize engelli demek doğru olmaz. Esas engel, iman engelidir ki, Allah hepimizi ondan korusun. İman engeli, hem insanın bu dünyasını rezil ettiği gibi, ebedi istirahatinin önünde de en büyük engeldir. Bu gençlerimizin gözleri görmüyor ama, pırıl pırıl bir kalpleri var, iman dolu bir kalbe sahipler ve onların gönül gözleri, kalp gözleri açık’’ dedi.
Kayseri İl Müftülüğü olarak 3 senedir yaz dönemlerinde görme engelliler için Kur’an kursu verdiklerini, bu yılki görme engellilere yönelik kursu ise Melikgazi İlçe Müftülüğü’nün verdiğini kaydeden Maraşlıgil, ’’Bu gençlerimizin bütün ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Bu gençlerimizin ailelerinden sadece yavrularını bize göndermelerini istiyoruz. Onun dışında servisle evlerinden alıp kursumuza getiriyoruz ve tekrar evlerine servislerimizle bırakıyoruz. Özel basılmış kitaplarını, eğitim metaryellerini ve yine özel basılmış Kur’an-ı Kerim’lerini biz veriyoruz. Peygamber efendimiz, bir Hadis-i Şerifleri’nde, ’Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir’ diyor. Bu gençlerimiz, Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenerek, aileleri de buna vesile olarak en hayırlı insanlar oluyorlar inşaallah. Bu vesileyle herkesin yaklaşan Ramazan ayını kutluyor ve tebrik ediyorum’’ diye konuştu.
Görme engelliler için geçtiğimiz sene açılan kursa da devam ettiğini ve Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrendiğini belirten 15 yaşındaki Selin Erdoğan, bu sene de okumasını ilerletmek ve dini bilgilerine yenilerini katmak için kursa geldiğini belirterek, Braille alfabesiyle (görme engellilerin parmaklarıyla dokunarak harfleri anlamasını sağlayan kabartma yazı) yazılmış Kur’an-ı Kerim’i okudu. Selin Erdoğan, ’’Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrendiğim için çok mutluyum. Peygamber efendimizin Hadis-i Şerifleri’nde ’Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir’ buyurduğu gibi, ben de hayırlı bir insan olmak istiyorum. Bundan sonra Kur’an-ı Kerim okumamı ilerletmek ve Yasin-i Şerif’i ezberlemek istiyorum’’ dedi.
(İHA)

24 Haz 2014 - 16:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber