Bölge Hastanesi için geri sayım başladı

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Berberoğlu ve Başhekim Başaran, Oba'da yapımı devam eden 300 yataklı Bölge Hastanesi'nin son durumu hakkında açıklamalarda bulundular

- Yasin ARAZ

ALANYA Devlet Hastanesi Başhekimi İsmailBaşaran, yapım sürecinde birçok sıkıntı yaşanan Bölge Hastanesi ile ilgili bilgi verdi. Hastanenin son durumu ile ilgili soruları yanıtlayan Başaran, "Bakanlıktan mimarlar geldi ve ufak tefek düzenlemeler yapılacak. Bu şekilde giderse tahminden daha erken teslim edilebilir. Herhalde 2015 yılı bitmeden o binaya taşınmış oluruz" dedi.

'CİHAZLARIMIZ DİJİTAL OLACAK'

Bölge Hastanesi'ne bazı cihazların mevcut hastaneden götürüleceğinin, bazı cihazların ise yeni alınacağının altını çizen İsmail Başaran, "Biz radyoloi anlamında burada birçok şeyi yeniledik. Bunların bir kısmı oraya gidecek. Ama orda da dijital temelli çalışan cihazlarımız olacak. Orada belki 2 MR, 2 tomografi gerekecek. Çünkü orada acil daha farklı konumlandırmayla yapılıyor. Yani şu anda bizim acilimizin içinde sadece direkt filmleri çektiğimiz bir makinamız var. Belki orada acilin sadece acile ait bir tomografisi olacak" diye konuştu. '2015 YILINDA HİZMETE GİRECEK' Adalet ve Kalkınma Partisi Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ise "Projenin planlandığı gibi 2015 yılı Ağustos ayında bitmesi için çalışmalarımız sürüyor. Büyük bir çaba sarf ediyoruz. 2015 Ağustos'undaki seçimlerden öncesine yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah yetiştirmeyi başaracağız. Ayrıca Bölge Hastanesi'nin yanında inşaatına başlanan Ağız Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) için de çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Orayı da 2015 yılının Aralık ayında vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. ADSM'nin şu anda ana binasının tuğla çalışması bitti. Polikliniğin de tuğla aşaması bitmek üzere" dedi.

'AÜ REKTÖRÜ ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI'

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) tarafından bu yıl Öğrenci Seçme, Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) tercih listesine giren Alanya Tıp Fakültesi'nin açılması ile ilgili çalışmalardan bahseden Berberoğlu, "Tıp Fakültesi ile ilgili olarak şu an için bir çalışma yok. Onunla ilgili olarak, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörümüz İsrafil Kurtcephe'nin Alanya sevgisini biliyoruz ve bu noktada AÜ'nün desteği ile Tıp Fakültesi binası yapılması kararı alınırsa çok seviniriz. Biz gereken her türlü yardımı yapmaya hazırız. Rektörümüz AÜ bütçesi ile bir fakülte yapmayı düşünürse, çok büyük faydaları olur. Bardak ile su almakla deniz eksilmez. Bu gibi şeyler AÜ için küçük bütçelere yapılır. Arsa, plan, tadilat, biz gerekli bütün altyapılar konusunda yardıma hazırız. Ancak bunun üstyapı ile ilgili çalışmalarını da rektörümüzden bekliyoruz. Bugüne kadar Alanya'da açılan fakülte ve meslek yüksek okullarının tamamı hayırseverler vasıtası ile yapıldı. Başta Alanya Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere bir çok hayırsever vatandaşımız, AÜ'nün Alanya'daki yatırımlarına yardımcı oldu. Hayırsever bir vatandaşımız da Mühendislik Fakültesi için yola çıktı. Tıp Fakültesi konusunda da artık rektörümüz elini taşın altına koymalı. İşlerin bu noktaya gelmesinde de Alanya'nın evladı, Avrupa Birliği (AB) Bakanımız ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun çok büyük katkısı oldu. Özellikle Tıp Fakültesi'nin onayı konusunda desteği çok büyüktü. Bakanlar Kurulu'ndan çıkan onay tamamen siyasi bir karardı ve bu onay AB Bakanı Çavuşoğlu'nun büyük gayreti ile olmuştur. Artık bu konuda son noktayı rektör koymalı. Alanyalılar olarak biz üzerimize düşen her şeyi yaparız. Tıp Fakültesi'nin yapımı AÜ için çok küçük bir rakamdır. Bunu da Alanya'yı sevdiğine inandığımız rektörümüzün esirgeyeceğini sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

'HEMŞİRELİK YÜKSEK OKULU AÇILABİLİR'

Boşalacak Devlet Hastanesi'nin Tıp Fakültesi'ne çevirileceği ile ilgili iddiaları da yanıtlayan Berberoğlu, "Devlet Hastanesi taşındıktan sonra mevcut binanın akıbeti konusunda Alanyalı ve Antalyalı siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar ortak uzlaşı ile bir karar alır ve ona göre hareket edilir. Hatta oraya güzel bir Hemşirelik Meslek Yüksekokulu bile açılabilir. Buna Alanya halkı oturur ve karar verir. Ama şu an için Devlet Hastanesi'nin Tıp Fakültesi'ne dönüşmesiyle ilgili bir şey söz konusu değil" şeklinde konuştu.

24 Ağu 2014 - 23:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

hasta vatandaş - siyasetçi misin? başhekim misin? karar ver artık. kaymakam ya da ilçe sağlık müdürü ile beraber gezmen lazım buraları. parti başkanlarıyla değil.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ağustos 23:55

Çorum Haber