‘Biz mi yoksa AKP mi beceriksiz’

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Cafer Uyar, Salı günü Alanya Öğretmenevi’nde Köy Muhtarları Odası tarafından düzenlenen toplantıdan sonra kendisi hakkında, “MHP’nin beceriksizliğini gizlemek için konuyu Alanya’nın il olmasına çevirdi” diyen AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney’e yanıt verdi.

Alper KUTAY 2009 yılında AK Parti’nin hazırladığı programı uyguladıklarını, 2010 yılında ise 4 milyon 430 bin TL’lik bütçenin yüzde 94’ünü gerçekleştirdiklerini söyleyen Uyar, “2011 yılında İl Özel İdare’nin gelirleri daraltılmıştır. İl Özel idare çalışanlarının maaşları daha önce merkezi bütçeden veriliyordu ancak maaşların 2010 yılından bu yana İl Özel İdare bütçesinden verilmeye başlanması, AKP döneminde yapılan bazı yatırımların sonraki yıllara bırakılması ve ödenmesi nedeniyle hizmetler yüzde 50 azalmıştır. Bu nedenle programa alınan yatırımların ancak yüzde 35’i gerçekleşmiştir” dedi. ‘İL KONUSUNDAN RAHATSIZ OLMUŞLAR’ 2012 yılı bütçesinde Antalya ilçeleri içerisinde en yüksek ödeneği 3 milyon 242 bin TL ile Alanya’nın aldığını ancak bu rakamın Alanya’ya bağlı köylerin ihtiyaçlarına yetmeyeceğini dile getirdiklerini söyleyen Uyar, “AKP İlçe Başkanı Sayın Hüseyin Güney bu açıklamalarımdan hareketle MHP’nin beceriksizliğini kabul ettiğini açıklamış. Benim, Alanya il olmadan bu sıkıntılarımızın bitmeyeceğini belirtmemden de rahatsız olmuş. Yine söylüyorum, Alanya’nın sıkıntılarının çözümü il olmaktan geçer. Eğer Sayın Güney’in ifade ettiği gibi 2002-2009 döneminde köylerimizin sorunları bitmiş olsaydı en başta muhtarlarımızın birtakım şikayetleri olmazdı. 2010 yılında birinci ve ikinci kat olmak üzere 92 kilometre yol yapılmazdı. Köylerimizin birçok mahallesinde içme ve sulama suyu ihtiyacı olmazdı” diye konuştu. ‘MHP KÖYLERE HİÇBİR ŞEY YAPMADI MI?’ Uyar, açıklamasına şöyle devam etti: “Eğer AKP başarılı olsaydı, 2011 yılında sonuçlanan ve toplamda 1 milyon 655 bin TL’ye mal olan Mahmutseydi Köyü içme suyuna 2009 yılında sadece 90 bin TL, 1 milyon 100 bin TL’ye bitirilen Alara Köprüsü’ne sadece 10 bin TL gibi gülünç bir rakam ayrılmazdı. Mahmutseydi Köyü içme suyu elbette merkezi bütçeden yapılabilecek bir yatırımdı. Öyle olmasaydı AKP buna zamanında 90 bin TL ayırmazdı. Köylerimize hizmet sadece İl Özel İdare’den gerçekleşmiyor. Bir de KÖYDES diye bir birim çıkardılar. Çok başarılı olduğunu söyleyen Sayın Güney; Alara Köprüsü, Dim Grup Yolu, Taşatan Yolu, Koçdavut Yolu, Esentepe ve Mahmutlar İlköğretim Okulu, Dim Vadisi’ne yapılacak okulun parasının ayrılmasını kimin sağladığını açıklasın. MHP’yi ve Cafer Uyar’ı becerisizlikle suçlamakla ülkemize ve insanımıza yaşattıklarının üstünü örtebileceklerini sanıyorlarsa aldanıyorlar.”

#

04 May 2012 - 01:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber