Birleşmenin ilk meyvesini aldık

Sipahioğlu, merkeze bağlanan Çıplaklı Beldesi'nin altyapı sorununu çözmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan geri ödemesiz 1.5 milyon TL ödenek ayırttı. MHP'li Ertekin, "Birleşmeyle sorunlarımızı çözüyoruz" dedi

- Kerim TOKSÖZ
CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül'ün onayıyla birlikte merkeze 5 kilometre mesafedeki Oba, Çıplaklı, Tosmur, Kestel ve Cikcilli belde belediyeleri, Alanya Belediyesi'ne dahil edilmişti. Resmi Gazete'de birleşme kararının 28 Ağustos 2009'da yayımlanmasıyla birlikte 5 belde belediyesi ile Asmaca, Mahmutseydi ve Paşaköy de merkeze bağlanmıştı. Birleşmeye karşı olan Oba'nın AKP'li Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu, Kestel'in DP'li Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Cikcilli'nin MHP'li Belediye Başkanı Kerim Ertekin ile Tosmur'un MHP'li Belediye Meclis Üyesi Musa Yılmaz, Danıştay 8. Daire Başkanlığı'na birleşmenin iptali için dava açmışlardı. Danıştay 8. Daire Başkanlığı'na dava açan Hatipoğlu, "Oba coğrafi konumu olarak Alanya'dan daha büyük. Alanya, Oba'ya hizmet veremez" derken, Yücel, "Merkez belediyesi hizmette yetersiz kalır" diye konuşmuştu. Ertekin, "Alanya'nın borcu var. Bu borcu yüklenemeyiz. Alanya'nın sorunu çok, beldemizin sorunu yok" diye konuşurken, Yılmaz, "Alanya önce kendi sınırlarındaki sorunu çözsün" diye konuşmuştu. SİPAHİOĞLU'NDAN İLK HİZMET Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, belde belediye başkanlarının birleşmeyle ilgili açtığı davaya rağmen çalışmalarına başladı. Merkeze bağlanacak olan MHP'li Çıplaklı Belediyesi'nin altyapı sorununu çözmek için çalışma başlatan Sipahioğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan geri ödemesiz 1.5 milyon TL ödenek ayırttı. MHP'li Ertekin'in dosya sunmasıyla birlikte bakanlıktan merkeze bağlanacak Çıplaklı'ya altyapı için ödenek ayırtan Sipahioğlu'nun 2014'e kadar altyapı, arıtma ve imar planı sorunlarını da çözmeyi hedefliyor. MHP'li Ertekin, beldenin sorunlarının çözümü için Sipahioğlu ile ortak çalışmalar yapıyor. "BİRLEŞME İYİ OLDU" Yeni Alanya'ya konuşan Çıplaklı Belediye Başkanı Yaşar Ertekin, "Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün, Alanya ile birleşme kararını onaylamasıyla birlikte beldemizin çehresi değişti. Merkezi hükümetten alt yapı ödenek istiyorduk ama olumlu yanıt alamıyorduk. Alanya ile birleşme kararıyla Alanya Belediye Başkanımız Hasan Sipahioğlu, bize altyapı sorununun çözümü için büyük destek verdi. Sayın Sipahioğlu’nun Ertuğrul Günay'la yaptığı görüşme neticesinde beldemize geri ödemesiz 1.5 milyon TL ödenek gönderildi. Biz de bu ödenekle beldemizdeki altyapı sorununu 2010 yılında çözeceğiz. Alanya Belediyesi, birleşmeyle birlikte bizlere kucak açtı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde hizmet yapmaya başladık. Çıplaklı'da dereleri ıslah ettik. Yine beldemize bir çocuk parkı yapıyoruz. Kaçak olan düğün salonu inşaatını ruhsatlı hale getirdik. Ben Sipahioğlu'na beldeme verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

#

02 Oca 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber