Bir yanda G-20 zirvesi bir yanda deniz keyfi

Dünyanın geleceği Antalya'da düzenlenen G-20 zirvesinde konuşulurken, bir yandan tatilciler güneşin ve denizin keyfini çıkarıyor

DÜNYA ülkelerinin liderleri AntalyaBelek'te düzenlenen G-20 Zirvesi için bir araya geldi. Liderler Belek'te son yıllarda yaşanan sıkıntıları ele alırken, diğer yanda Belek'in sahillerinde tatilciler güneş ve denizin tadını çıkarıyor. Belek açıklarında sahil güvenlik bot ve gemileri devriye gezerken genelini Rus ve Almanların oluşturduğu turistler kumsal keyfi yaptı. Yoğun güvenlik önlemleri altında tatillerine devam eden turistler liderlere barış mesajları verdi. Tatil için gelen bir Alman turist, dünyan liderlerinin Belek'te buluşmasını olumlu bulduğunu belirterek, "Bütün dünya için pozitif bir şeylerin oluşmasını iyi buluyorum. Bakın Fransa'ya, hepimiz bir arada olumlu bir çözüm bulmamız gerekiyor. Bu benim düşüncem. Bunun hakkında pozitif düşünebilirim. Merkel burada Belek'te biliyorum. Almanya'da çok iyi işler çıkarıyor. Suriye'de büyük bir sorun var bu insanlara yardım etmek gerekiyor ama tabi bunun da bir sınırı var. Avrupa buna el atmalı" dedi.

Güvenli bir tatil yapmanın keyfini çıkardığını belirten başka bir Alman turist, "Burada çok güvende olduğumu hissediyorum. Her yerde polisler var. Gerçekten güvenli. Güvenli bir otelde kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in katıldığı G-20 Zirvesi'ne Rus turistler de mesaj göndermeyi ihmal etmedi. Tatile gelen bir Rus turist, ülkesinin liderine seslenerek dünyada barışın gelmesini arzuladığını söyledi.

Zirvenin Belek'te düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hakan Topal isimli işletmeci ise, "Belek'i artık bütün dünya tanıyacak. Bu bizim için çok önemli" dedi.

15 Kas 2015 - 12:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber