'Bir kütüphane bir hapishane kapatır'

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 53. Kütüphane Haftası dolayısıyla "Kitabını Al Gel Sen de Oku" etkinliği düzenledi

KESTEL Yerleşkesi İşletme Fakültesi bahçesinde organize edilen etkinliğe ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ Genel Sekteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, ALKÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan Vekili, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Kütüphane Haftası kapsamında bu yıl üniversite kütüphanesinden en çok kitap alıp okuyan ilk üç öğrenciye ise hediyeler dağıtıldı. Ayrıca programda, Alanya Müftülüğü Hayriye Hanım Kız Kuran Kursu öğrencileri ve Fatma Özmüfütoğlu Ortaokulu öğrencileri de programa şiirleri ile renk kattılar.
'BİR KÜTÜPHANE, BİR HAPİSHANE KAPATIR'
Programın açılış konuşmasını yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, öğrencilere bol bol kitap okumaları gerektiğini söyledi. Rektör Pınarbaşı, "Meşhur bir söz vardır, 'Bir Kütüphane Bir Hapishane Kapatır.' Ben bu sözün çok doğru olduğuna inanıyorum. Gerek tarihte, gerek günümüzde yaşadığımız olumsuzlukların çoğu hep cehaletten kaynaklanıyor" dedi. Kültürümüzün nesiller boyu aktarılmasında kitapların rolüne de değinen Rektör Pınarbaşı, kadim kültürümüzü muhafaza etmemizde kitapların büyük rolü olduğunu kültürünü, geçmişini koruyamayan toplumların başka kültür ve emperyalist hedeflerin kucağına düşeceğini anlattı. Programın hazırlığında emeği geçen herkese ve ayrıca sponsor kuruluşlar olan Ergün Kırtasiye ve Oba Pastanesi'ne teşekkür eden Rektör Pınarbaşı, vize haftası dolayısıyla tüm öğrencilere sınavlarında başarılar diledi. 53. Kütüphane Haftası kapsamında sene başından bu yana en çok kitap okuyan ilk üç öğrenciye de ödül verildi.

27 Mar 2017 - 23:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Doğrucu Davut - Madem Bİr Kütüpkane Bir Hapishane kapatıyor, neden ömrünü okumakla geçirmiş akademisyenlerinizin cezaevlerine gönderilmesine engel olmadınız. Çok komiksiniz gerçekten...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mart 23:52

Çorum Haber