Bir ev parasına mirastan vazgeçti

İşadamı Halis Toprak'ın vasiyetnamesine SABAH ulaştı. Halis Ağa, kendisinden 39 yaş küçük eşi Özlem Özkan'a evlenirken yurt dışındaki gayrimenkullerinin yarısını vermiş boşanırken vazgeçmiş

İŞADAMI

Halis Toprak'ın ikinci eşi Özlem Özkan'a 1999'da yurtdışındaki gayrimenkullerinin yarısını bıraktığı, fakat 9 yıl sonra bu vasiyetnameden vazgeçtiği ortaya çıktı.

Özkan'ın ise mirastan vazgeçme karşılığı ünlü işadamı ile sözleşme imzaladığı ve dönemin parasıyla 25 milyar YTL (50 bin dolar) aldığı belirlendi. İlk eşi Ayşe Toprak'tan boşanan Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, 1999'da Dumlupınar Üniversitesi Seramik Meslek Yüksek Okulu'ndan henüz mezun olan kendisinden 39 yaş küçük olan 22 yaşındaki Özlem Özkan ile evlendi. Herkes onların evliliğinin çok iyi gittiğini sanıyordu ki evlilikleri 2008'de Küçükçekmece 2'nci Aile Mahkemesi'nde noktalandı. Halis Toprak, bundan önce bir başka dava açarak "ölümünden sonra mal paylaşım kavgası yaşanmasın" diye o dönem 5 yaşında olan oğlu Turgut'a DNA testi yaptırdı. Sonuçta Turgut'un Toprak'ın oğlu olduğu belgelendi. O dönem birbirlerinden hiçbir maddi talepleri olmadığını, mal paylaşımı yapmayacaklarını belirten çift, yalnızca küçük Turgut'un velayetinin annesinde olması ve ayda 10 bin lira nafaka ödenmesi üzerinde anlaştı. Toprak, boşandıktan kısa bir süre sonra 2.3 milyon dolar verip oğlu Turgut'a 2008'de Emirgan sırtlarında Boğaz manzaralı havuzlu bir villa satın almıştı.

FERAGAT ANLAŞMASI 

Toprak'ın vefatı ardından, 1999'da İstanbul 16. Noterliği tarafından yapılan vasiyetnamesi, okunmak üzere İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne gönderildi. Toprak'ın 1999'da yurtdışındaki gayrimenkullerinin yarısının vefatı halinde Özlem Özkan'a miras bırakılmasını vasiyet ettiği, 2008 yılında ise bu vasiyetinden caydığı anlaşıldı. Özlem Özkan'ın Halis Toprak ile mirastan feragat etmek üzere bir anlaşma yaptığı anlaşıldı. Özkan'ın bu anlaşma karşılığında o dönemin parası ile 25 milyar YTL (50 bin dolar) aldığı belirlendi. Mahkeme, vasiyetname ve vasiyetnameden dönme belgesi bulunduğu gerekçesiyle yapacak işlem olmadığı için dosyanın kapatılmasına karar verdi.

03 Şub 2016 - 14:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber