Bilincin açma kapama tuşu bulundu

ABD'de bir grup bilim insanı, beynin bir bölgesini elektrikle uyararak sara hastası kadının bilincini kontrol etmeyi başardı. Bilincin daha iyi anlaşılmasında yeni bir adım atıldı

ABD'deki George Washington Üniversitesinden bilim insanları, beynin bir bölgesini elektrikle uyararak sara hastası kadının bilincini kontrol etmeyi başardı.
Hastalığın kaynağını araştırırken bilim insanları sol beyindeki gri madde tabakası klaustruma elektrik verilmesiyle hastanın bilincini kaybettiğini, hareket edemediğini, yanıt veremediğini ve nefes alışverişinin yavaşladığını fark etti.
Elektrik verme işlemi sonlandırıldığında kadının bilincini yeniden kazandığı görüldü.
Klaustrumun bilinçte kilit rol oynadığını belirten bilim insanlarından Muhammed Kubeissi, beyni bir arabaya benzeterek "Arabayı çalıştırmak için anahtara ihtiyaç var, sanırım biz bu anahtarı bulduk” ifadesini kullandı.
Henüz tek vaka üzerinde test edilmiş olsa da sonuçların, yıllardır bilim adamlarının kafasını meşgul eden bilinçle ilgili soru işaretlerine cevap olabileceği tahmin ediliyor.
"New Scientist" dergisinde yayımlanan araştırma, sinirlerin ve bilincin daha iyi anlaşılmasına ışık tutuyor.
(NTV)

10 Tem 2014 - 12:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber