Beş kişiye umut oldu

Alanya Devlet Hastanesi, cezaevinde yaşamını yitiren bir mahkumun organlarının ailesi tarafından bağışlanmasını sağlayarak organ bekleyen 5 kişiye umut oldu

ALANYA L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü olan ve rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldıktan bir süre sonra yaşamını yitiren M.Y'nin  organları, Alanya Devlet Hastanesi'nin girişimleriyle 5 kişiye hayat verdi. 18 Eylül'de sebebi henüz belirlenemeyen bir rahatsızlık sonucu bayılarak cezaevinden Alanya Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'ne nakledilen M.Y'nin geçtiğimiz Cumartesi günü beyin ölümü gerçekleşti. Vefat eden M.Y'nin yakınlarıyla görüşen Alanya Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Hasan Öksüz, ailenin, vefat eden kişinin organlarını bağışlamaya ikna etti.

ORGANLAR UMUT OLDU

Ailenin de onayıyla M.Y.'nin karaciğer, sağ ve sol böbreği bağışlandı. Nakil sonrasında M.Y'nin sağ ve sol böbreği Antalya'ya, karaciğeri de İzmir Kent Hastanesi'ne ulaştırıldı. Alanya Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Hasan Öksüz ve ekibinin gece yarısı operasyonuyla Antalya ve İzmir'de organ bekleyen hastalara yapılan nakiller sonucunda M.Y, 5 kişiyi tekrar hayata bağladı. Yıllardır organ bekleyen 5 kişi, hem organları bağışlayan aileye hem de Alanya Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Hasan Öksüz ve ekibine teşekkür etti.

21 Eyl 2015 - 18:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber