Beren Saat muhasebecisini affetmedi

Ünlü oyuncu Beren Saat, vergi dairesine ödemesi için verdiği 78 bin TL’yi yatırmayan muhasebecisi Muharrem Araz’a açtığı davayı kazandı. Mahkeme, Araz’ı “görevi kötüye kullanmak” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı

İSTANBUL 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına şikayetçi Beren Saat ve tutuksuz sanık Muharrem Araz katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti. Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Muharrem Araz’ı “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak” suçundan 1 yıl 3 ay hapis ve 120 TL adli para cezasına çarptırdı. Sanık Araz’ın Beren Saat’in zararını gidermemesi, duruşmalardaki tutum ve davranışları, işlediği suçta pişmanlık göstermemesini göz önüne alan mahkeme cezayı ertelemedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Beren Saat’in mali işlemlerin yönetimi için 2005 yılında İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'na kayıtlı olan serbest muhasebeci şüpheli Muharrem Araz ile anlaşma yaptığı anlatılmıştı. Muhasebeci Muharrem Araz’ın Beren Saat'e ait muhasebe, vergi ve diğer mali işlemlerini yapacağı konusunda anlaşma sağlandığı belirtilmişti. Ancak Muharrem Araz’ın Beren Saat'e danışmanlık hizmeti verdiği süre içerisinde Saat'in vergi ödemeleri için değişik tarihlerde gönderdiği 78 bin 885 lira parayı alarak vergi dairesine yatırmadığı ifade edilmişti.
18 BİN TL GECİKME ZAMMI ÖDEMİŞTİ
Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte Beren Saat, muhasebecisinin yatırmadığı bu vergi paraları için toplamda 18 bin 688 lira gecikme zammı ödemek zorunda kalmış ve Araz’ı savcılığa şikayet etmişti. Savcılık, Araz hakkında "güveni kötüye kullanmak" suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlemişti.

06 Nis 2016 - 14:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber