'Benim Vahşi Aşkım: Türkiye'

Alanya'dan ev alan ilk yabancı olan Jürgen Gregersen, 'Türkiye: Benim Vahşi Aşkım' adlı bir kitap yazdı

- Erkan UYSAL

ALANYA'YA

ilk kez 1965 yılında gelen ve Türkiye'ye aşık olan Jürgen Gregersen, 'Türkiye Benim Vahşi Aşkım' adlı kitabını çıkardı. 50 yıl önce geldiği Alanya'nın Avsallar Mahallesi'nde kendisine bir arsa satın alan Gregersen, Alanya, Türkiye ve dünyayı dolaşırken yaşadıklarını ve şahit olduklarını bir kitapta topladı. Almanya'nın Münih kentinde doğan ve mesleği gereği dünyanın birçok ülkesine seyahat eden şu an 

'Benim Toscana'm' dediği İncekum'da yaşayan Gregersen, 50 yılda tüm şahit olduklarını 'Türkiye Benim Vahşi Aşkım' adlı kitabında paylaştı. 70 yaşında olan emlak ve inşaat işleriyle uğraşan Gregersen'in kitabı Türkiye ve dünyanın değişimini ortaya koyan 50 senelik bir sürece geri bakış ve değerlendirme imkanı tanıyor. Kimi zaman günlük tutarak kimi zaman da yaşadıklarından yola çıkarak 'Türkiye Benim Vahşi Aşkım'ı yazan Gregersen'in kitabı 32 bölüm olmak üzere 288 sayfadan oluşuyor. Şu an kitabının Amazon.com'da e-Kitap olarak yer aldığını belirten Gregersen, 'Türkiye Benim Vahşi Aşkım'ın 2 hafta sonra Almanca, 4 ay sonra da Türkçe baskısının çıkacağını açıkladı. Gregersen, "Turistler Türkiye'ye geldiklerinde çeşitli kayıtlar alıyor ama bu ülke ve toplum hakkında birçok şeyi bilmiyor. Bu nedenle bir kitap yazdım. Kitabımda birçok sosyal konu yer alıyor. Bir turist benim kitabımı alırsa Türkiye hakkında daha çok bilgi sahibi olabilir. Kitabımda Alanya'dan nasıl arsa, daire aldığımı, Türkiye'de ruhsat ve iskan alınması sırasında yaşadıklarım ve bu ülkedeki sosyal yaşantı yer alıyor. Bunun yanında hukuk, eğitim ve sosyal sistemin nasıl çalıştığını, politik sistemlerin Avrupa ve Türkiye'de nasıl çalıştığını da yazdım" dedi.

'ALANYA'YI ÇOK SEVİYORUM'

Türkiye'de yaşamaktan çok mutlu olduğunu vurgulayan   Gregersen, "Alanya'yı çok seviyorum. Ben İtalya, Almanya, Singapur ve Türkiye'de yaşadım. Türkiye'de benim için en güzel yer.    

Ben Türkiye'yi çok seviyorum ama bir şeyi anlamak lazım. Ne zaman bir Türk şirketi Almanya'da proje yapıyor ya da bir Türk arazi alıyor, bütün kanunlar aynı oluyor ancak bu durum Türkiye'de farklı. Türkiye'de yabancı kanunlar var. Ne zaman bir yabancı Türkiye'den arazi alsa önce askeri kontrol gerekiyor. Yine imar planı gerekiyor. Eğer arsanın imar planı yoksa alamıyorsunuz. Böyle bir şey bir Türk için Almanya'da yok. Bunu kitabımda biraz anlattım. Kitabımda Türk toplumunun perde arkasını anlattım.  'Türkiye Benim Vahşi Aşkım' 14 Euro'dan satışa çıktı. Kitabım Almanya'da yayınlanacak" şeklinde konuştu.

09 Eki 2015 - 19:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Sema Erşahin - Jürgen’ni o yıllardan tanırım, uzun zamandır kontakta değiliz.

Ulaşabileceğim bir telefon numarası varsa, sevinirim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ekim 19:33

Çorum Haber