Belediye çocukların hayallerine dokundu

Çocukların hayallerinin kendileri için önemli olduğunu belirten Başkan Yücel, her mahalleden bir çocuğun isteğini gerçekleştirecek

ALANYA Belediyesi tarafından yeni başlatılan ‘Bir Köy, Bir Çocuk, Bir Hayal Projesi' ile çocukların hayalleri gerçek olacak. Öğrencilerin mektuba yazdığı hayal ve isteklerini Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel gerçeğe dönüştürecek. Alanya Belediyesi, ilköğretim okullarında eğitim gören öğrenciler için yeni bir proje hazırladı. Proje kapsamında her mahalleden bir öğrencinin hayali Alanya Belediye Başkanı Yücel tarafından gerçekleştirilecek. Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü’nden oyuncu, yazar ve yönetmen Nilbanu Engindeniz projeyi Toslak Mahallesi’nde Toslak Nebile Hacıkadiroğlu, Toslak İlkokulu ve Toslak Ketenlik İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya gelerek başlattı. Öğrencilere bugüne kadar yazdığı kitapları imzalayarak hediye eden Engindeniz, kırsalda bulunan tüm okulları ziyaret edip her mahalleden bir öğrencinin hayalini gerçekleştireceklerini belirtti.
'PROJE TÜM OKULLARDA DEVAM EDECEK'
Çocukların hayalleri için yola çıktıklarını belirten Engindeniz, "Kırsalda bulunan tüm okulları ziyaret ederek öğrencilerimizle bir araya geliyoruz. Her öğrenciden gerçekleşmesini istediği hayalini ve nedenini yazan bir mektup alıyoruz. Tüm okullar ziyaret edildikten sonra yine çocuklardan oluşan bir jüri, her mahalleden bir çocuğun hayalini seçecek. Başkan Yücel, jürinin belirlediği öğrencilerin hayallerini tek tek yerine getirecek" dedi. Daha önce 'Orda Bir Köy Var Uzakta Projesi' ile kırsaldaki tüm çocukları tiyatroyla tanıştırdıklarını belirten Başkan Yücel, “Bu yıl 'Bir Köy, Bir Çocuk, Bir Hayal Projesi' ile kırsaldaki çocukların hayallerini gerçekleştireceğiz. Tiyatro ekibimiz ilkokulları tek tek ziyaret edip çocuklarımızla bir araya gelmeye başladı. Kırsaldaki tüm okullar ziyaret edildikten sonra her mahalleden bir okul ve o okuldan bir çocuğun hayalini gerçekleştireceğiz. Çocuklarımızın hayalleri ve istekleri bizler için önemli. Hayallerin gerçekleşebileceğini onlara göstermek istiyoruz" diye konuştu.

09 Ara 2016 - 21:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber