Bayramda tatile gidecekler dikkat

Ramazan Bayramı öncesinde yolcu otobüslerinde biletlerin büyük bölümü tükendi. Otobüs firmaları, ek seferler düzenleyerek vatandaşların mağduriyetlerini önlemeye çalışacak

TÜRKİYE Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, sektörde en yoğun sezonun her yıl 15 Mayıs-15 Ekim  tarihlerinde gerçekleştiğini ifade ederek, "Bu yıl sezon, sektör için kötü  başladı. 15 Mayıs itibarıyla tatil sezonunun açılması gerekiyordu ancak genel  seçimler, üniversiteye giriş sınavı, ramazan ve havaların yağışlı olması  dolayısıyla sezon 15 Temmuz-15 Eylül arasında gerçekleşecek. Okulların  açılmasıyla da sezon sona erecek. Tatil sezonu bu yıl iki aya sıkıştı" diye  konuştu.

 Ramazan Bayramı'nın 16-19 Temmuz tarihlerinde gerçekleşeceğini  anımsatan Erdoğan, "Bayram dolayısıyla yolculuklar 10 Temmuz'da başlıyor. Yoğun  talep nedeniyle bayrama sayılı günler kala otobüs biletlerinin büyük kısmı  tükendi. Tükenen otobüs biletlerinin güzergahları ağırlıklı olarak tatil  yörelerine" dedi.

Türkiye genelinde 349 otobüs firmasının 8 bin otobüsle hizmet  verdiğini belirten Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı  tarafından B2 ve D2 yetki belgeli otobüslere izin verilmesi için başvuruda  bulunduklarını, iznin çıkmasıyla bayram süresince yaklaşık 7 milyon yolcuya  hizmet vereceklerini anlattı. Erdoğan, bu sayede vatandaşların mağduriyet  yaşamalarının önüne geçileceğini ifade etti.

 

"Bilet fiyatlarında artış yok" 

 Bakanlık izninin alınması durumunda yaklaşık 2 bin otobüsün daha  devreye gireceğini dile getiren Erdoğan, bilet almayı düşünen vatandaşların acele  etmesini istedi. Korsan biletlere karşı da uyarılarda bulunan Erdoğan,  "Vatandaşlarımız sadece otogarlardan kalkan otobüs firmalarından bilet alsın"  diye konuştu. Erdoğan, tatil dönüşünde bilet sıkıntısı yaşamamaları için de  biletlerin gidiş-dönüş olarak alınmasını önerdi.

 Bilet fiyatlarına zamlı tarife uygulanacağı yönündeki söylentilerin  gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Erdoğan, "Bilet fiyatlarında değişiklik yok.  Firmaların yüzde 30'a varan oranlarda indirim yapma imkanı var ancak bunu tatil  sezonlarında uygulamıyorlar. Bu nedenle bilet fiyatlarına zam yapılmış gibi  algılanıyor" ifadelerini kullandı.

 Erdoğan, bayram dolayısıyla yollarda yoğun trafik akışı olacağını  anımsatarak, yolculara, otobüslerde emniyet kemerlerini takmaları uyarısında  bulundu.

30 Haz 2015 - 12:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber