‘Bayramda denetim var’

Gıda ve tatlı üretimi yapılan işyerlerinin denetimi, bayram öncesi ve bayram süresince aralıksız devam edecek

ALANYA'DA vatandaşların Ramazan Bayramı'nı sorunsuz geçirmesi için gıda üretim yerleri denetlenmeye devam ediliyor.

Şehir genelindeki denetimlerini arttıran Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetim ekipleri şeker, tatlı ve çikolata satışı yapan işyerlerini, imalathaneleri, pazar yerlerini ve toplu tüketim yerlerini kontrol etmeye devam ediyor. Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar'ın da denetim ekipleri ile birlikte katıldığı denetimlerde, işyerlerinin genel hijyen durumu, üretim ekipmanları, çalışanların temizlik kurallarına riayeti incelendi. Denetimlerde üretimde kullanılan malzemelerin ve satışı yapılan gıdaların son kullanma tarihleri kontrol edilerek, gıda tebliğine uygun olup olmadı incelendi. Bazı işyerlerine tüketiciye sunuş aşamasında görülen aksaklıklar nedeniyle uyarılarda bulunuldu. Denetimsiz ve gıda tebliğine uygun olmayan üretimlerin halk sağlığını tehdit etmekte olduğunu belirten Müdür Rüzgar, "Halk sağlığını korumak için müdürlük olarak 12 ay denetimlerimiz devam etmekte. Ramazan Bayramı öncesi ve süresince halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarımız titizlikle sürüyor. Ramazan Bayramı'nda ek tedbir olarak toplu tüketim yerleri, imalathaneler ve tatlı satışı yapılan yerlerin denetimleri arttırıldı. Bu işyerlerinin denetimi aralıksız devam edecek. Vatandaşlarımız bayram öncesi ve süresince gıdayla ilgili her türlü sorunlarını Alo Gıda 174 hattına ve müdürlüğümüze bildirebilirler" dedi.

14 Tem 2015 - 00:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber