Bayram öncesi aile faciası

Seydişehir ilçesinde balık tutarken su kanalına düşen oğlunu kurtarmak için baba, oğlu ve kardeşiyle birlikte kanala atladı. Akıntıya kapılan baba hayatını kaybederken, iki oğlu ve kardeşi suda kayboldu

KONYA’dan yakınlarının mezarını ziyaret için gittikleri Seydişehir ilçesinde balık tutarken su kanalına düşen oğlunu kurtarmak için baba, oğlu ve kardeşiyle birlikte kanala atladı. Akıntıya kapılan baba hayatını kaybederken, iki oğlu ve kardeşi suda kayboldu.
 

Edinilen bilgiye göre, yakınlarının mezarını ziyaret etmek için Konya’dan Seydişehir ilçesine bağlı Kumluca Mahallesi'ne gelen Yavuz Celebe (46), kardeşi Oğuz Celebe (44) ve çocukları Hüseyin Celebe (19) ile Semih Can Celebe (13) ve kardeşinin oğlu Mustafa Celebe (15) mezarlık ziyareti öncesi yol kenarında bulunan BSA kanalından balık tutmaya başladı. Baba çocukları ve kardeşiyle birlikte balık tuttuktan sonra toplanarak mezarlığa gitmeye hazırlandıkları sırada 13 yaşındaki Semih Can Celebe bir anda dengesini kaybederek sulama kanalına düştü. Semih Can’ın düşüğünü gören baba Yavuz Celebe, kardeşi Hüseyin Celebe ve oğlu Oğuz Celebe hemen suya atladı. Bu sırada baba iki oğlu ve kardeşiyle birlikte akıntıya kapılarak suda kayboldu. Suya atlamayan Oğuz Celebe’nin oğlu Mustafa Celebe, babası, amcası ve kuzenlerinin sudan çıkmaması üzerine jandarmayı arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan aramalarda görevliler Yavuz Celebe’yi bularak kanal kenarına çıkardı. Sağlık görevlilerinin uzun süre yaptığı müdahaleye rağmen Yavuz Celebi, kurtarılamayarak hayatını kaybetti.Olayı duyarak hemen olay yerine gelen Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, ilgili yerlerle görüşürken Konya’dan AFAD ekibi ve Beyşehir’den ise dalgıç istenildi. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da olay yerine gelerek Kaymakam Tuncay Sonel ile birlikte arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı.İKİ KARDEŞ VE AMCALARINI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Kaymakam Tuncay Sonel bayram öncesi çok acı bir olay yaşadıklarını ifade ederek, “Kumluca Mahallemizde sulama kanalına 13 yaşındaki çocuğumuz düşmüş, arkasından abisi, babası ve amcası onu kurtarmak için atlıyorlar. Olayı duyar duymaz hemen Konya Valimize bilgi verdik o da sağ olsun her türlü desteği verdi. 46 yaşındaki Yavuz kardeşimize ulaşıldı. 44 yaşındaki Oğuz kardeşimiz, 19 yaşlarında Hüseyin kardeşimiz ve 13 yaşında ilk suya düşen Semih Can’ı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Acımız büyük, inşallah onlara da ulaşırız” dedi.Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, Beyşehir Belediyesi olarak haber alır almaz hemen gölden akan suyu DSİ ile görüşerek kestiklerini söyleyerek, “Sadece kanal kapaklarını kapatmak yetmiyor, uzun bir mesafe ve biz de üç tane dalgıç arkadaşımız var onları da yönlendirdik gerekli aramayı yapacaklar. İnşallah sağ salim ulaşırız diyorum ama bu mübarek günde Allah’ım yakınlarına sabırlar versin” diye konuştu.Bölgeye sevk edilen kurtarma ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

28 Tem 2014 - 01:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber