Başsavcıdan Alman cinayeti açıklaması

Cumhuriyet Başsavcısı Yener, Peter ve Kerstin Horvarth’ın cinayetinin kısa sürede aydınlatarak zanlıların yakalanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti

21 AĞUSTOS 2014 tarihinde Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde bulunan bir sitede kendilerinden bir müddet haber alınamayan Alman Peter ve Kerstin Horvarth’ın cinayet zanlılarının tutuklanmasının ardından Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, yazılı bir basın bildirisi yayınladı. Yavuz, yayınladığı basın bildirisinde şu ifadelere yer verdi: “ Euro 5 Recidance isimli konutta geçici olarak ikamet eden Peter ve Kerstin Horvarth’dan, bir müddettir haber alınamadığının yakınları tarafından bildirilmesi ve ikametten kötü kokular gelmesi üzerine, İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli adli kolluk personeli tarafından, Cumhuriyet Başsavcılığımızdan alınan talimat ile çilingir marifetiyle eve girilmiş, yapılan incelemede evin iki ayrı odasında yatak bazaları içerisinde adı Alman çifte ait cesetlere ulaşılmıştır.

‘ÖZEL TİM GÖREVLENDİRİLDİ’

Konunun Cumhuriyet Başsavcılığımıza iletilmesi üzerine ivedi şekilde olay yerine intikal eden nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, olay yeri inceleme ekipleri ile birlikte olay yerinde gerekli araştırmaları yapmış, olayın aydınlatılmasına yönelik tüm delilleri hassasiyetle toplamış ve maktüllerin ölüm sebebi, ölüm zamanı gibi hususların tespiti için cesetler üzerinde ölü muayenesi işlemini icra etmiştir. Maktüllere ait cesetler üzerinde ileri incelemeler ve otopsi işlemleri Antalya Adli Tıp Grup Başkanlığı tarafından yerine getirilmiştir. Olayla ilgili soruşturmayı yürütmek üzere jandarmanın yanı sıra emniyet güçlerinden de oluşan yaklaşık 20 kişilik özel bir ekip kurulmuş ve bu ekip Cumhuriyet Başsavcılığımız nezaretinde çalışmalarına aynı gün başlamıştır. ‘

KAYITLAR TİTİZLİKLE İNCELENDİ’

Olayla ilgili faillerin tespitine yönelik çalışmalara aynı aşamada başlanılmış, bu kapsamda, öncelikli olarak ikametin bulunduğu sitenin güvenlik kameraları incelenmiş, şahısların günlük hayatlarında tanışıp görüştükleri kişiler tespite çalışılmış, şüpheli olarak değerlendirilen bir şahıs gözaltına alınmış ancak bilahare bu kişi Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından alınan ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır. Siteye ait kamera kayıtlarının hassasiyetle incelenmesi neticesinde 11 Ağustos 2014 tarihinde saat 14.00 sularında, iki erkek şahsın apartmana geldikleri, açık olan kapıdan içeri girdikleri, saat 15.30 sularında Kerstin Horvarth’ın binaya giriş yaptığı, saat 17.00 sularında daha önce giriş yapan iki kişinin binadan çıkış yaptıkları ancak bu sırada, şüphelilerin üzerlerinde, daha önceki kamera kayıtlarından maktüllere ait oldukları belirlenen kıyafetler ile şapka ve plaj çantasının da bulunduğu belirlenmiştir.

‘OLAĞAN ÜSTÜ BAŞARI’

Olayın ortaya çıktığı gün ile gerçekleştiği gün arasında yaklaşık 10 günlük bir sürenin bulunması, maktüllerin yabancı olmaları ve geçici süreyle ülkemize turist olarak gelmeleri sebebiyle çok fazla sosyal çevrelerinin bulunmayışı gibi sebepler gözönüne alındığında, şüphelilerin yaklaşık 10-12 günde tespit edilmeleri ile yakalanmaları, olağanüstü bir başarı olup, olayın aydınlatılmasında emeği geçen Cumhuriyet Savcımız, hakimlerimiz ve adliye personeline, İlçe Jandarma Komutanına, İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerine ve soruşturma ile ilgili hassasiyetleri gözeterek kamuoyunu bilgilendiren basınımıza teşekkür ediyor, bir daha bu tür olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz.” dedi.

04 Eyl 2014 - 14:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber