Başkan Yücel Ermenek'teydi

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, facianın yaşandığı Ermenek'teki madene gitti. Yücel, hala çıkarılamayan madencilerin yakınlarını teselli etmeye çalıştı

- Yasin ARAZ

 ALANYA Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bazı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ilçe yöneticileri ve meclis üyeleriyle birlikte Ermenek'e giderek facia madenini ziyaret etti. Halen madenden çıkarılamayan işçilerin yakınlarını ziyaret ederek "Geçmiş olsun" dileklerini ileten Yücel, Ermenek Kaymakamı ve belediye başkanı ile bir araya gelerek görüşmeler yaptı. Alanya olarak ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyleyen Başkan Yücel, "Komşu ilçemizde böyle bir facianın yaşanması bizleri çok üzmüştür" dedi.

'BABAMI BEKLİYORUM'

Bölgede önceki gün yaşanan bazı olaylar nedeniyle kriz masası kurulduğunu belirten Başkan Yücel, afet bölgesine ziyaretçi alınmadığını kaydetti. Yalnızca belediye başkanları ve bürokratları çalışmaların yapıldığı alana aldıklarını anlatan Yücel, umutsuzluk kadar kötü bir şeyin olmadığını söyledi. Madende mahsur kalan işçilerin aileleriyle görüşen Yücel, izlenimlerini Yeni Alanya’ya anlattı. Yücel, "Herkes seferber olmuş, arama çalışmaları devam ediyor ama umutsuzluk kadar kötü bir şey yok. En kötüsü de aileleri içeride olanlar var ya, hele o çadıra girmek çok kötüydü. Orada 7-8 yaşındaki çocuklara ‘Kiminiz var içeride?’ dediğimizde verdikleri ‘Babamız var. Babamızı bekliyoruz’ yanıtı beni çok etkiledi. Amcam, dayım deseydi, hatta abim yanıtını verseydi belki bu denli etkilenmeyecektim. Bir çocuk için babanın yeri bambaşka. Bir ustabaşının ailesi Zonguldak’tan gelmiş, çadırda bekliyor. Manzara çok kötü" dedi.

03 Kas 2014 - 09:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber