Başbuğ o hükümeti istiyor

Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ, "Ümit ediyorum en kısa zamanda ülke sorunları ile başa çıkacak bir koalisyon hükümeti kurulur" dedi

GENELKURMAY Eski Başkanı İlker Başbuğ, imza gününde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Benim de halkımızın büyük çoğunluğunun da aynı yönde beklentisi var. Ümit ediyorum en kısa zamanda ülke sorunları ile başa çıkacak bir koalisyon hükümeti kurulur." açıklamasında bulundu.

"İMZA GÜNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU"

Bayramı Bodrum İlçesi'ndeki yazlığında geçiren Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, bugün Turgutreis D-Marin Marina'daki D-Way Kitabevi'nde, 'Suçlamalara Karşı Gerçekler', 'Ermeni Suçlamaları ve Gerçekleri', '20. Yüzyılda En Büyük Lider Atatürk' isimli kitaplarını imzaladı.

"GÖNLÜM KOALİSYON HÜKÜMETİNDEN YANA"

Koalisyon hükümetleri uzlaşma ile olur. Bu bir açıdan da çoğulculuğun gerçekleşmesi anlamına gelir. Dolayısıyla ben koalisyon hükümetlerinden korkulmaması gerektiğini düşünüyorum. Hatta ülke yararına daha olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyorum. Benim de halkımızın büyük çoğunluğunun da aynı yönde beklentisi var. Ümit ediyorum en kısa zamanda ülke sorunları ile başa çıkacak bir koalisyon hükümeti kurulur" dedi.

"SURİYE KONUSUNDA KARAR VERECEK YENİ HÜKÜMET OLACAKTIR"

İlker Başbuğ, kişisel arzusunun gerçek bir koalisyon hükümetinin kurulması yönünde olduğunu da vurguladı. Suriye konusuna değinen Başbuğ, bugünlerde bu konunun gündemde çok fazla olmadığının altını çizip, "Suriye konusunda karar verecek olan yeni kurulacak hükümet olacaktır. Sorunlar TBMM'de görüşülüp, çözüm bulunmalı. Özellikle, Suriye hudutumuzdaki gelişmelerden kaygı duyuyoruz.

"YENİ HÜKÜMETE TEZKERE KONUSUNDA YETKİ VERİLMELİ"

Meclis kuruldu, güvenoyu görüşmelerinde muhtemelen en temel sorun olarak Suriye konusu da görüşülecek. Mecliste bu konu tartışılmalı ve çıkacak sonuca göre hareket edilmeli. Aslında bir tezkere var şu anda. Türkiye Cumhuriyeti'nin milli menfaatleri neyi gerektiriyorsa yeni meclis bu kararı vermeli. Yeni hükümete bu konuda yetki verilmeli" diye konuştu.

19 Tem 2015 - 08:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Mehmet demiroglu - Herkes kendi partisini dusunuyor kurun şu devleti oy vermek için kac kilomètres yapti millet

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Temmuz 08:57

Çorum Haber