Bakkalın zaferi

Alanya Bakkallar Odası, bankalara açtığı 5 davayı kazanarak, batan ALBAK A.Ş'den kalan toplam 4.5 milyon TL tutarındaki borcun 3.7 milyon TL'sinden kurtuldu. Bu miktarın, dönemin Bakkallar Odası ve ALBAK Başkanı olan Cemal Kaçmaz ile yönetiminden tahsil edileceği bildirildi

ÖZEL HABER/KERİM TOKSÖZ


ALANYA Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp ve oda avukatı Gamze Gargı Çolak, hukuk zaferlerini Yeni Alanya'ya açıkladılar. İki yıl önce Cemal Kaçmaz'la girdiği seçimi kazanarak başkanlığı seçildiğini hatırlatan Yenialp, şöyle konuştu: Seçildiğimizde, odaya bağlı olarak kurulan, bir süre içecek dağıtımı faaliyeti gösterdikten sonra batan ALBAK A.Ş'den kaynaklanan 4.5 milyon TL borçla karşılaştık. Devlet kurumlarına da 180 bin TL'lik bir borç bulunuyordu.
'USULSÜZ İMZALARI TESPİT ETTİK'
DEVLET kurumlarına olan borcumuzu ödedik ama bankalara olan borcu ödeme imkanımız bulunmuyordu. Bir araştırma yaparak, ALBAK'ın adına çekilen kredilere dönemin oda başkanı Cemal Kaçmaz ve Başkan Yardımcısı Şevki Yüksel'in imza attığını, bunun da usulsüz bir işlem olduğunu tespit ettik. Odaların kredi alabilmesi için AESOB'tan kredi onayı alındıktan sonra oda başkanı ve oda genel sekreterinin imzasının bulunması gerektiğini ortaya çıkardık.
'ÜÇ DAVA YARGITAY ONAYI BEKLİYOR'
AVUKATIMIZ Çolak, mahkemelere ALBAK adına alınan bu kredilerin odayı bağlamayacağını anlattı. Fortis Bank'a 800 bin, Vakıflar Bankası'na 1 milyon TL'lik borçlara ilişkin davaları kazandık ve Yargıtay da onadı. Odamızdan 1 milyon TL alacağı olduğunu iddia eden Halk Bankası ile anlaştık. İş Bankası'na 450 bin TL'lik borçla ilgili davayı da kazandık. Bu dava ile Denizbank'a karşı kazandığımız iki davanın dosyası Yargıtay'da. Sadece Finansbank'la olan davamız sürüyor.

Yenialp, "Alanya'da 4.5 milyon TL'lik borcumuzdan dolayı bankalara açtığımız davalardan 5'ini kazandık ve 3 milyon 793 bin TL borçtan kurtulduk" dedi


ALANYA Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp ve Oda Avukatı Gamze Gargı Çolak, odanın bankalara olan 4.5 milyon TL borcu nedeniyle açtıkları ve kazandıkları davalara ilişkin Yeni Alanya'ya açıklamada bulundular. İki yıl önce Cemal Kaçmaz'la girdiği seçimi kazanarak, Oda Başkanlığına seçildiğini söyleyen Yenialp, "O dönemde odamızın bankalara 4.5 milyon TL, devlet kurumlarına da 180 bin TL'lik bir borcu bulunuyordu. Devlet kurumlarına olan borcumuzu gelirimizle ödedik ama bankalara olan borcu ödeme imkanımız bulunmuyordu. Biz de bir araştırma yaparak, ALBAK'ın adına çekilen kredilere Oda Başkanı Cemal Kaçmaz ve Başkan Yardımcısı Şevki Yüksel'in imza attığı, bunun da usulsüz bir işlem olduğunu tespit ettik. Odaların kredi alabilmesi için Oda Başkanı ve Odanın Genel Sekreteri’nin imzası bulunması gerektiği, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden (ASEOB) kredi onayı alınması gerektiğini ortaya çıkardık. Bu nedenle bankaların alacağına karşılık Oda Avukatımız Gamze Gargı Çolak'ın nezdinde dava açarak, ALBAK adına alınan bu kredilerin odayı bağlamayacağını mahkemelerde anlattık" dedi. İKİSİNİ YARGITAY ONAYLADI Yenialp, "Alanya mahkemelerinde Fortis Bank'a 800 bin ve Vakıflar Bankası'na 1 milyon 93 bin TL'lik borcumuzun olmadığını kanıtlayarak, iki davayı da kazandık ve Yargıtay davaları onadı. Odamızdan 1 milyon TL alacağı olduğunu iddia eden Halk Bankası Yönetimi ile anlaşma sağladık. İş Bankası'na olan 450 bin TL borcumuza ilişkin davayı da kazanarak, 450 bin TL alacağı bulunan Denizbank'la olan davamızda da olumlu netice aldık. İş Bankası ve Denizbank'ın aleyhine kazandığımız iki dava dosyası Yargıtay'da bekliyor. Bir tek Finansbank ile olan davamız devam ediyor. Gelinen nokta bizim açımızdan sevindirici. Bankalara olan 4.5 milyon TL'lik borcumuzdan 3 milyon 793 bin TL'sini davalar sonucu kazanarak, bu ödemelerden kurtulduk. Bu anlamda odamızın bin 453 üyesinin de borcu kalmamıştır. Artık bankalar, verdikleri kredileri odamızdan değil, ALBAK Başkanı Cemal Kaçmaz ve yönetim kurulu üyelerinden tahsil edecek. Avukatımız Gamze Gargı Çolak'a oda üyelerimiz adına gösterdiği üstün başarıdan ötürü teşekkür ediyorum" dedi "ODAYI BORÇTAN KURTARIYORUZ" Avukat Gamze Gargı Çolak ise Alanya Bakkallar ve Bayiiler Odası'nın bankalara olan 4.5 milyon TL'lik borcundan ötürü açtıkları davaları kazandıkları için mutlu olduğunu söyledi. Çolak, "Odamızın Alanya'da 6 bankaya olan davalarına ilişkin dava açtık ve bu davalardan 5'ini de kazandık. Geri kalan bir banka ile davamız sürüyor. Bu davayı kazanarak, odamızın bankalara olan borcundan kurtaracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

#

07 Ağu 2012 - 00:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber