Bakan’dan Wikipedia eleştirisi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “İnternet kaynak siteleri” arasında yer alan Wikipedia’nın Türkiye ve Türkiye Cumhurbaşkanı’na yer veriş tarzını sosyal medya aracılığı ile eleştirel bir dille değerlendirdi

BAKANÖmer Çelik’in, tweet hesabından yaptığı paylaşımlarıda, “Wikipedia’nın (Vikipedi) İngilizce ‘Otoriteryenizm’ (Authoritarianism) Başlığı altında Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanımıza yer vermesi akıl tutulmasıdır. Bu değerlendirme başlığı altında Türkiye’nin Kore rejimi ve Mısır’daki Sisi rejimi ile beraber anılması bir entellektüel analiz değil sadece ‘operasyon’dur. Analizin ve ansiklopedinin güvenilirliği sıfırın altına düşmüştür.Türkiye’de otoriteryenizmi kaldıran ve demokrasinin önünü açan politikalara bu etiketin yapıştırılmak istenmesi, demokrasi hassasiyetinden değil, Türkiye’nin özne olmasından duyulan rahatsızlıktır. Türkiye’de demokrasi olması birilerine yetmiyor, ‘nesne demokrasisi’ istiyorlar. Türkiye’nin ‘özne demokrasisi’ olmasına karşı ‘otoriter demokrasi’ diye uyduruk yaklaşımlar üretiyorlar. Bu yaklaşım, demokrasiye karşı ilkesel bir yaklaşım değil araçsallaştırıcı bir yaklaşımdır. ‘Demokrasi olsun ama Türkiye özne olmasın’ diye gizli bir ajanda ile bakıyorlar. Türkiye demokrasisi ile özne olunca müstakil politika üretme kapasitesine ulaşınca, bu demokrasi değil diyorlar. Onların anladığı demokrasi olsun ama özgün değil bağımlı politikalar üretilsin istiyorlar. Aksi olunca ‘demokrasi var ama rejim otoriter’ diyorlar. Ne yapılmaya çalışıldığını görüyoruz. Türkiye demokrasisini büyüterek özne olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

15 Eyl 2014 - 09:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber