Bahçeşehir'de mesleklerle tanışıyorlar

Bahçeşehir Okulları Alanya, Meslek Tanıtım Günleri kapsamında pilot Sevgi Gizem Şencan’ı konuk etti

AYJET Uçuş Okulları son sınıf öğrencisi Gizem Şencan, öğrencilerle pilotluk hakkında önemli bilgiler paylaşıp, pilot olmak isteyen öğrencilerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlattı. Şencan, “Son dönemde artan havayolu sayısı ve buna bağlı olarak artan uçak sayısı ile pilot ihtiyacı, pilotluk mesleğini daha cazip hale getirmiştir.  Bundan 12 sene önce ülkemizde uçakla seyahat eden yolcu sayısı 6 milyon iken, bu rakam günümüzde 50 milyonu aşmıştır. Bu da pilot ihtiyacının ne denli yükseldiğinin açık bir göstergesidir. Ülkemizde pilotluk kavramı askeri ve sivil olarak iki ana başlık altında incelenebilir. Askeri pilot olmak için Hava Harp Okulu'nu bitirmeli ve zor bir eğitim aşamasından geçmelisiniz. Sivil pilotluk için öncelikle yükseköğretim mezunu olmanız gerekiyor. Havayolu şirketleri pilot adaylarından iyi derecede İngilizce bilmesini istiyor. Ayrıca ruhen ve bedenen sağlıklı olduğunuzu belgelemeniz gerekiyor” dedi. Öğrencilerin yönelttiği soruları da yanıtlayan Şencan, günümüzde özellikle kadınların da bu mesleğe artan ilgisini vurguladı. Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen sunum, Bahçeşehir Fen ve Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Vildan Karadeniz’in Şencan’a teşekkür belgesi vermesi ile son buldu.

18 Oca 2017 - 23:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber