Babalar emzirme ödeneği alacak

Doğum sonrası 'geçici iş göremezlik ödeneği' sadece çalışan sigortalı kadınlara yapılırken, 'süt parası' için ise bu şart gerekmiyor

SÜT parası için kadının çalışması şart değil, eşi çalışan kadın da bu ödenekten faydalanabiliyor. Doğum yapan kadın sigortalılara sağlanan iki tip yardım var. Bunlardan ilki, kadın sigortalılara tekil doğumlarda doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 hafta süreyle geçici iş göremezlik ödeneği ödenmesi. Bu sayede hamilelikte ve çocuk dünyaya geldikten hemen sonra kadın çalışanın ve ailesinin gelir seviyesi korunmaya çalışılıyor. Bu yardımdan yararlanabilmek için kadının kendisinin sigortalı olması şart. Yani kadın eğer çalışmıyorsa eşinin üzerinden geçici iş göremezlik ödeneği alamaz. Fakat emzirme ödeneğinde durum farklı. Kendisi çalışmayan kadının eğer eşi çalışıyorsa bu durumda emzirme ödeneği kadının eşine verilebiliyor. Dolayısıyla süt parasının ödenmesi için doğum yapan kadın sigortalının çalışması şart değil.

#

03 May 2016 - 22:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber