Baba-kız sevgisi bilimsel olarak kanıtlandı

Herkes bilir ki anneler erkek çocuklarına, babalar da kız çocuklarına daha düşkün olur. Peki bu bir efsane mi? Emory Üniversite'sinden bilim insanları araştırdı

ABD’DE yapılan araştırma babaların kız çocuklarıyla daha kaliteli vakit geçirdiğini ortaya çıkardı. Emory Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre babalar kız çocuklarına 5 kat daha duygusal davranıyor.

Çalışmada, baba ve çocuklarının ev içerisindeki iletişimi 48 saat boyunca gözlendi. Araştırmada, babaların kız çocuklarıyla yüzde 60 daha fazla ‘kaliteli’ zaman geçirdiği ortaya çıktı. Öte yandan, babaların kız çocuklarına 5 kat daha fazla duygusal davrandığı tespit edildi.
Araştırmada ortaya çıkan diğer bir ilginç sonuç ise babaların kızlarıyla kurduğu cümlelerde daha başarı odaklı kelimeler kullanması. Babalar ‘gurur’ ‘zafer’ ‘en iyi’ gibi kelimeleri daha çok kızlarıyla konuşurken kullanıyor. Bilim adamları çocukların cinsiyete göre farklı şekilde muamele görmesini toplumdaki ön yargı ve bilinçaltına işlenmiş alışkanlıklara bağlıyor.

27 May 2017 - 14:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber