Az önce açıklandı! Beklentilerin altında...

Türkiye`de sanayi üretimi ekimde %3.7 artarak beklentinin altında kaldı

TAKVİM etkisinden arındırılmış sanayiüretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %2,0 arttı. Arındırılmış verilerle sanayi üretimi yıllık artış yüzde 0,15 oldu. Foreks anketinde arındırılmamış yıllık sanayi üretimi beklentisi yüzde 0,22, arındırılmış yüzde 1,6 olmuştu.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre %3,7, arındırılmamış yüzde 17,5 arttı. 
Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2016 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %0,6, imalat sanayi sektörü endeksi %4,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %2,9 arttı. 
Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2016 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %0,4 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi %1,7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %5,7 arttı.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında en yüksek artış dayanıksız tüketim malı imalatında gerçekleşti. Ana sanayi grupları (MIGs) sınıflamasına göre, 2016 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre en yüksek artış %6,6 ile dayanıksız tüketim malı imalatında gerçekleşti.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayiinde en yüksek artış temel eczacılık ürünlerinin imalatında gerçekleşti. İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre en yüksek artış %20,6 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatında gerçekleşti. Bu artışı, %12,9 ile diğer ulaşım araçlarının imalatı ve %12,4 ile fabrikasyon metal ürünleri imalatı (makine ve teçhizat hariç) takip etti.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayiinde en yüksek azalış makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımında gerçekleşti. İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre en yüksek azalış %4,3 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımında gerçekleşti. Bu azalışı, %4,1 ile elektrikli teçhizat imalatı ve % 2,0 ile başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı takip etti.


08 Ara 2016 - 11:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber