ASKED'den 'ehliyet' açıklaması

Sosyal medyada hızla yayılan ve ehliyet sahipleri ile yeni alacakları tedirgin eden 'Ücret' tartışmasına ASKED Başkanı Şimşek noktayı koydu: "Halk yanlış bilgilendiriliyor"

ASKED'den 'ehliyet' açıklaması
Haber albümü için resme tıklayın

ÖZELLİKLEsosyal medya üzerinden yayılan ve gündemi meşgul eden ehliyetlerdeki düzenlemeyle ile ilgili olarak Alanya Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği'nden (ASKED) açıklama geldi. "Yeni ehliyetlerden sağlık raporu ücreti alınacağı ve fiyatın 400 TL'ye kadar çıkabileceği" iddialarına yanıt veren ASKED Başkanı Hasan Şimşek, "Sürücü belgesi için istenilen sağlık raporuna ilişkin sosyal medya haberleri halkı yanlış bilgilendirmektedir. Biz de bu yanlışlığı giderebilmek adına açıklama yapma gereği duyduk. Sürücü belgesi için istenilen sağlık koşulları, 'Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik' maddesi ile belirlenmiştir. Söz konusu yönetmelikte yapılan değişiklik 29 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Buna göre sürücü adayının sağlık raporu almak için aile hekimlerine ve bakanlıkça ruhsatlı özel bir sağlık kuruluşundaki pratisyen hekimlere başvurması gerekmektedir. Kişinin herhangi bir sağlık sorunu yoksa, aile hekiminden sağlık raporu alınabilir ve bu işlem tamamen ücretsizdir. Aile hekiminin sağlık problemi tespit etmesi durumunda, kişi söz konusu uzmanlık dalının bulunduğu bir sağlık kuruluşuna sevk edilir. Sosyal medyada dolaşan bu tip haberler gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

07 Ara 2016 - 11:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber