''Araplar kışı kurtardı''

Emlakçı Hikmet Akbulut, Arapların talepleri sayesinde kış sezonunun iyi geçtiğini ifade etti

ALANYA'DA esnaf kış dönemi nedeniyle işlerin durduğundan yakınırken, emlakçı Hikmet AkbulutArapların talepleri sayesinde kış sezonunun iyi geçtiğini ifade etti. Arapların Türkiye'ye olan yakınlığının sebebinin Türk dizileri olduğunu belirten Akbulut, "Türkiye, Arap ülkelerindeki vatandaşlar için idol bir ülke olmaya başladı. Ekonomik bazda da Türkiye onlar için güvenebilecekleri ve çok daha rahat yaşayabilecekleri bir ülke. Arapların Alanya'ya ilgi duymalarının sebeplerinin başında yaşamlarını kolaylaştıracak birçok özelliği barındırması geliyor. Alanya, Araplar için tatil, dini sorumluluk, özgürlük ve ekonomik nedenlerden dolayı yaşayabilecekleri harika bir şehir. Şu anda emlak sektöründe müşterilerimizin çoğu Arap bölgelerinden oluşuyor. Irak'tan, Lübnan'dan, İran'dan, Suudi Arabistan'dan birçok müşterimiz bulunuyor. Alanya'da kış sezonu bu müşterilerimiz sayesinde rahatladı. Eskiden yoğun talepleri olan Avrupalılar'dan artık hiçbir talep gelmiyor. Günümüzde özellikle Irak'tan gelip arsa alan ve inşaat yapmak isteyen çok fazla insan var. Bu konuda talep patlaması var diyebilirim" dedi.

20 Oca 2015 - 07:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber